„Fun in Summer” – Vizionare film și dezbatere

Vineri, 21 iulie, începând cu ora 9.30, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă organizează acțiunea de vizionare a filmului de animație Fratii Wright.  Primul zbor cu motor.
Difuzarea scurtmetrajului de animație se va constitui într-o provocare de care bibliotecarii se vor folosi pentru a-i antrena pe copii să participe la o dezbatere pe marginea evoluției Forțelor Aeriene Române. De asemenea, bibliotecarele Carmen Tică și Mădălina Băileșteanu, le vor oferi copiilor informații prețioase despre personalitățile românești care s-au remarcat prin aportul adus la nașterea, dezvoltarea și popularizarea acestui domeniu: Henri Coandă, Aurel Vlaicu, Smaranda Brăescu ș.a.
“Între sectoarele naționale cu o traiectorie demnă și mereu ascendentă se regăsesc acelea ale aviației civile și militare. Mijloc modern de transport și armă importantă în ansamblul Armatei Române, aviația reprezintă un domeniu în care personalitățile românești și-au pus amprenta, inventând, dezvoltând și înregistrând premiere fabuloase în prima jumătate a secolului trecut și nu numai. Marcarea Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene se suprapune cu sărbătorirea Sf. Proroc Ilie, o sărbătoare creștină cu multiple semnificații și sensuri religioase, recunoscut drept ocrotitor al tuturor temerarilor zborului”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova care se va desfăşura pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017, și are ca scop marcarea Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene (20 iulie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *