Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în perioada 29 – 30 mai, o nouă activitate derulată în cadrul proiectului Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei.  Activitățile care vor fi organizate în cele două zile se desfășoară sub titlul „Copilăria – un basm fără sfârșit”.

La această întâlnire sunt așteptați preșcolari, dar si elevi înscriși în clasele I-IV, care se vor putea bucura de momente plăcute, după o perioadă de evaluari și testări.

Oaspeții Ludotecii vor fi copii de la grădinițe și școli programate astfel:

Marți, 29 Mai

Orele: 9-10- Grădinița Elena Farago

10-11- Grădinița Tudor Vladimirescu

11-12- Grădinița Tudor Vladimirescu

12-13- Școala Gimnazială Mihai Viteazul

13-14- Școala Gimnazială Bârza Olt

 

Miercuri, 30 Mai

Orele: 9-10- Grădinița Elena Farago

10-11- Grădinița Tudor Vladimirescu

11-12-Grădinița Otilia Cazimir

12-13- Școala Gimnazială Mihai Viteazul

 

 

TRIPLĂ LANSARE DE CARTE

 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, împreuna cu Fundația – Editura „Scrisul Românesc”, vă invită marți, 29 mai 2018, la ora 18, în sala „Academician Dinu C. Giurescu”, la un eveniment literar deosebit, o triplă lansare de carte.

În prezența autorilor, vor fi lansate următoarele volume:

Aproape un secol de dinastie. Povestea monarhiei române de ieri, pentru tinerii de azi și de mâine, de Adrian Cioroianu – o carte în care profesorul Adrian Cioroianu reconstituie istoria dinastiei Hohenzollern. Cunoscut pentru o serie de lucrări temeinice dedicate istoriei României, Adrian Cioroianu vine de data aceasta cu o carte în sinteză, Aproape un secol de dinastie, despre Monarhia română, care se adresează în principal tineretului, insistând pe personalitatea și perioadele de domnie ale celor patru regi ai României – Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai I.

Umbra pierdută, de Carmen Firan – un volum de dragoste și aventură, o explorare psihologică a emigrantului între două vârste, prins între dileme identitare, un roman de mister, thriller psihologic şi intelectual al zilelor noastre despre seducţia visului american şi dilemele emigrantului

Geografia lucrurilor, de Adrian Sângeorzan, poem prin care repune în circulație universală peisajul interior și istoric al României.

Alături de cei trei autori, la acest eveniment au fost invitați istoricul Gheorghe Onișoru și Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Moderatorul întâlnirii va fi scriitorul Florea Firan.