De ce să sortăm gunoiul?

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește marți și miercuri, 26 și 27 februarie 2019, începând cu orele 11:30, respectiv 9:30, două noi întâlniri în cadrul proiectului „De ce să sortăm gunoiul?”.

La activitățile de vizionare și dezbatere pe marginea filmului documentar „Waste Land” și-au anunțat participarea mai mulți elevi sub coordonarea Marianei Manolache, profesor la Colegiul Național „Carol I” din Craiova, respectiv Simonei Ghenea, profesor la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova.

Proiectul „De ce să  sortăm gunoiul?” face parte din campania „Împreună pentru un mediu mai curat” și are menirea de a sensibiliza și responsabiliza tinerii atât în legătură cu necesitatea sortării gunoiului, cât și în direcția identificării și aplicării modalităților de recuperare, reciclare și refolosire a materialelor.

Sortarea gunoiului este una dintre cele mai importante priorități ale strategiei de protejare a mediului înconjurător. Tocmai de aceea, ne bucură foarte mult implicarea și interesul pe care îl arată tinerii față de acest proiect. Ne dorim ca până în aprilie 2019 un număr cât mai mare de elevi să participe, dezbată și, evident, să promoveze avantajele educației pentru un mediu mai curat”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Profesorii care își doresc să participe cu elevii la acțiunile din proiect sunt invitați să se înscrie la numărul de telefon 0251532267, interior 110. Întâlnirile se desfășoară zilnic, în intervalul 18 februarie – 4 aprilie 2019, în sala „Marin Sorescu”.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”