Școala altfel

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează în perioada 15- 19 aprilie 2019, în sala „Marin Sorescu”, mai multe acțiuni cultural-educative în cadrul proiectului național „Săptămâna Școala Altfel”.

S-au înscris pentru vizite la bibliotecă, vizionări de filme urmate de dezbateri și ateliere de lectură în limbile română și engleză următoarele unități de învățământ din municipiul Craiova: Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Frații Buzești”, Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu”, Liceul Teoretic „Henri Coandă”, Liceul Sportiv „Petrache Trișcu”, Liceul Tehnologic Special „Pelendava”, Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe”, Școala Gimnazială „Traian”și  Școala Gimnazială „Decebal”.

Prin activitățile organizate, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” își propune să vină în întâmpinarea elevilor și profesorilor prin desfășurarea de acțiuni non-formale cu caracter cultural-educativ.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Reprezentanți ai Culturii Române

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” continuă organizarea proiectului „Reprezentanți ai Culturii Române” prin desfășurarea mai multor activități dedicate lui Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Luni, 15 aprilie 2019, începând cu ora 12:00, vor lua parte la activitățile de proiect mai mulți elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Național „Frații Buzești”, însoțiți de profesoara Tina Tinca Călin. De altfel, pentru că cele mai multe unități de învățământ din municipiul Craiova organizează „Școala altfel” în intervalul 15-19 aprilie, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” le lansează invitația de a participa la proiectul „Reprezentanți ai Culturii Române”.

Cea de-a treia temă a proiectului „Reprezentanți ai Culturii Române” se desfășoară de-a lungul lunii aprilie 2019, în sala „Marin Sorescu”, și presupune organizarea unei expoziții de cărți semnate de Barbu Ștefănescu Delavrancea, dar și vizionarea spectacolului de teatru realizat pentru televiziune „Apus de soare”, cu actorul George Calboreanu în rolul lui Ștefan cel Mare. Obiectivul acțiunii constă în semnalarea și sublinierea personalității, operei și activității lui Baru Ștefănescu Delavrancea.

Barbu Ștefănescu Delavrancea a fost scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al Capitalei. Este tatăl pianistei și scriitoarei Cella Delavrancea, precum și al Henrietei Delavrancea, una dintre primele femei-arhitect din România. S-a născut în 11 aprilie 1858 la București și a murit în 29 aprilie 1918 la Iași .

Profesorii și toți cei care doresc să participe la acest proiect sunt invitați să apeleze numărul de telefon 0251532267, interior 110. De asemenea, în funcție de materialele disponibile în colecțiile bibliotecii, cei interesați sunt invitați să facă recomandări în privința temelor și activităților viitoare.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

„Anturaj-Manipulare-Vicii”

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Amanîn colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj organizează luni, 15 aprilie 2019, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 10:00, activitatea cu tema „Anturaj-Manipulare-Vicii”.

Iulia Dascălu, specialist al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj în domeniile educație și învățământ va discuta cu elevii clasei a XII-a C de la Colegiul Economic „Gheorghe Chițu”, coordonați de profesorul Cristian Stancu-Filipescu, despre influența anturajului asupra adolescenților și drumul scurt de la ”Hai, încearcă!” la viciu.

Activitatea se înscrie în seria de acțiuni prin care se încearcă prevenirea și combaterea viciilor prin sesiuni de informare și comunicare.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”