Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează luni, 31 octombrie 2022, în secția Mediatecă și American Corner, evenimentul „ Halloween Spooky Party”.

Îndrumați de bibliotecarii Mădălina Băileșteanu și Sofia Cercel, preșcolarii de la Grădinița „Paradisul Copiilor”, Grupa Mare C, și elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, clasa a V-a, vor petrece împreună sărbătoarea de Halloween.

Preșcolarii, care vor fi însoțiți de educatoarele Niță Adina Diana și Vrejea Mădălina, vor participa la un atelier handmade și la parada costumelor de Halloween.

Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, însoțiți la activitate de profesor Tatiana Băloi, vor prezenta parada costumelor, vor viziona o expoziție de carte și materiale multimedia, vor participa la o prezentare despre originile sărbătorii de Halloween și despre modul în care este redată ea în cultura Pop. În cadrul întâlnirii, elevii vor participa și la un mic atelier de limbă engleză cu tema „Halloween”.

Pentru ateliere se vor folosi ca resurse materiale ale secției Mediatecă și American Corner Craiova, prezentări Power Point în limbile română și engleză realizate de bibliotecari, dar și resurse externe.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte Tatiana Jilavu

 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în colaborare cu Editura Aius și Revista „Mozaicul”, organizează luni, 31 octombrie 2022, la ora 17.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, o dubla lansare de carte și o expoziție ce poartă semnătura artistei Tatiana Jilavu.

La eveniment vor participa invitații: Mihaela Albu, Beatrice-Silvia Sorescu, Ovidiu Bărbulescu, Ion Munteanu și Iulian Segărceanu, iar Nicolae Marinescu va modera întâlnirea.

Tatiana Jilavu s-a născut în București, în anul 1958. A absolvit Liceul de Muzică și Artă plastică „Marin Sorescu” din Craiova și a lucrat la pictor decorator până în anul 1992, când s-a stabilit în spațiul european. Atributele spiritualității de sorginte mioritică se regăsesc constant în demersul său artistic, precum și în cărțile publicate:

– Am@r – volumul de debut (Arves, 2016);

– Călător cu D@r (Aius, 2017);

– Mozaic 2n@ (Aius, 2018),

– Ev@ cumintea pământului.ro (Scrisul Românesc, Fundația – Editura, 2018);

– Dictatura fericirii (Aius, 2019)

– Coron@mar (Scrisul Românesc, Fundația – Editura, 2020)

– Coron@grafie (Editura Aius, 2021)

Se vorbește mult de demnitatea muncii, însă adevărata demnitate o vedem în preocupările și în  timpul liber al omului. Am ales să trăiesc viața, nu s-o câștig. Convertesc sufetul în desen și libertatea în fantezie, și chiar de timpul macină, „arta de a zbura” o practic adesea. Totul poate fi frumos în ochiul celui inspirat. Culoarea și desenul se transformă în balsam cu virtuți terapeutice, amicul disponibil și tăcut. Dețin jocul amuzant al privirii în jur; respir, vibrez, sunt fericit contemplator al lumii ce mi s-a dăruit. Mă simt profund recunoscător! Îmi pictez gândul din iris  și cer umilință și iertare, puterea de a face voia Ta. Să îmbătrânești frumos, fără să aștepți nimic în schimb, să trăiești în iubire nu-i simplu. Lumina curge extaziind durerea și bucuria. Arzi în amintiri, în cuvinte nerostite, în multă și prea multă dragoste, în prea multă culoare, în prinosul de energie transpus pe hârtie. Călătorind nu poți schimba nimic din tot ce vezi, decât pe tine însuți. Duc cu mine urme de nisip desprinse din deșertul nostalgiei. Anii trec dar farmecul locurilor și al oamenilor nu trece. Cea mai importantă lege a naturii e iubirea; e de ajuns să iubești oamenii pentru a-i cunoaște. De aceea, multe chipuri, fizionomii, atitudini.” – Tatiana Jilavu

 Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  Alexandru și Aristia Aman”