Vita Antonii – magister discipulorum

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, organizează joi, 30 martie 2023, la Centrul Constantin Brâncuși din Craiova, începând cu ora 16, al treilea atelier de lectură Synaxis dedicat Paternității și uceniciei, intitulat „Vita Antonii – magister discipulorum”.

Prelegerea va fi susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Acad. dr. Irineu Ion Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, fiind axată pe celebra scriere hagiografă Viața Sfântului Antonie. Conferința își propune să pună în relație dimensiunea formatoare a scrierii și continuitatea spirituală a oricărei Vieți.

Atelierul de lectură Synaxis a fost conceput din dorința de a orienta lecturile studenților și de a încuraja dezbaterile transdisciplinare atât de necesare în contextul actual. Fiecare întâlnire are în centru o carte reprezentativă, care oferă o perspectivă specifică asupra temei generale, Paternitate şi ucenicie. Lectura constituie punctul de plecare al unei călătorii mai ample, întreprinse sub îndrumarea unor invitați, specialiști în domeniu.

Întâlnirile furnizează cadrul propice nașterii unor discuții vii, a reflecțiilor și a reacțiilor menite să suscite interogații și căutare personală. Prelegerile susținute de-a lungul anului vor fi publicate într-un volum dedicat temei, împreună cu discuțiile și sugestiile participanților la dezbatere.

Coordonatorii proiectului sunt pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații și înscrierea la adresa electronică bot_lucian@yahoo.com.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *