Pătura care citește

Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” invită toți craiovenii, joi, 1 iunie 2023, de la ora 18, pe pajiştea verde din spatele Statuii „Mihai Viteazul”, la evenimentul cultural „Pătura care citeşte”, eveniment ajuns deja la cea de-a cincea ediție.

Anul acesta, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a pregătit pentru acest eveniment, pe langă momentele devenite deja tradiție, o nouă surpriză.

Mario Popescu, tânărul magician, pictor și antreprenor care prezintă spectacole de magie moderne,  presărate cu Iluzii și numere interactive pentru adulți și copii, vine alături de craioveni la „Pătura care citește”.

„Mario este supriza noastra pentru cei mici. Este colaboratorul nostru, prieten al celor mai mici dintre cititorii noștri și, în egală masură, al adulților. Îi mulțumim că este și de data asta alături de noi” – Lucian Dindirică, manager Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Spectacolul  de Magie prezentat de Mario Popescu Magic, este un spectacol inedit pentru întreaga familie presărat cu numere de magie interactive si uimitoare, inspirate din marile show-uri din Las Vegas. Show-ul include iluzii mari precum aparitii de animale vii sau levitatie, te cucereste prin dinamică, aerul de poveste, efectele speciale si umorul de bună calitate. Toate acestea au facut ca tânărul sa fie preferatul multor emisiuni la cele mai importante posturi TV din România precum „Românii au Talent”, „La Măruță”, „Vorbește Lumea”, etc. Mesajul pe care îl transmite Mario în spectacolele sale este unul optimist care te îndeamnă să vezi dincolo de limite și să privești viața „altfel”.

„Pot spune că întotdeauna am fost pasionat de artă. Cred că arta face viaţa mai frumoasă. Te face să vezi dincolo de limite, te poate face să iubeşti, să fii mai înţelegător cu ce se întâmplă în jurul tău și sa intelegi că binele învinge mereu.” – Mario

„Pătura care citește” a devenit un eveniment așteptat cu nerăbdare de craiovenii care vor să petreacă o după amiază plăcută, citind o carte în aer liber, așezați pe o pătură, sau urmărind un spectacol de muzică și poezie.

Pentru cei care nu și-au luat de acasă o pătură sau o carte, bibliotecarii pun la dispoziție, ca în fiecare an, pături și cărți atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Programul manifestărilor va cuprinde numeroase evenimente culturale:

  • lecturi publice
  • spectacol de muzică și dans oferit de elevi ai școlilor craiovene
  • expoziție de pictură organizată de Cenaclul de Arte Vizuale „Constantin Brâncuși”
  • sesiune de Portrete la minut realizate de artist plastic Eugen Dumitru și artist plastic George Lazăr, membri ai ”Cenaclului de Arte Vizuale Constantin Brâncuși” și multe alte surprize.

Pe toată durata evenimentelor, bibliotecarii vor oferi celor mici baloane, materiale promoționale, culori și cărți de colorat, pictură de față.

Evenimentul „Pătura care citește” este marcă înregistrată a Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia

Festivalul de Literatură Transdanubiană

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” şi Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc organizează, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Literatură Transdanubiană, care va avea loc în perioada 2-5 iunie în Craiova, perioadă în care sunt sărbătorite şi zilele oraşului prin numeroase evenimente culturale şi de divertisment.

La precedentele ediţii au participat peste 100 de scriitori din România şi din Bulgaria. Festivalul îşi propune şi anul acesta apropierea publicului oltean de literatura contemporană, reprezentată de unii dintre cei mai importanţi autori români din zilele noastre.

Dialogul cultural va fi iniţiat prin mese rotunde, lecturi publice – urmate de dezbateri – şi lansări de carte în sala Academician Dinu C. Giurescu a Bibliotecii Județene Alexandru în zilele de 3, 4 şi 5 iunie. Şi această ediţie pune accentul pe multiculturalism, alături de cei peste 30 de scriitori participanţi, din toate zonele ţării, se regăsesc și scriitori din Bulgaria, din Franţa şi din Australia.

Participanţii sunt nume recunoscute în principalele reţele şi comunităţi culturale naţionale şi, mulţi dintre ei, în mediul universitar românesc şi internaţional.

Biroul de presă al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”