Human Rights as a Foundation for Democracy

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 10 decembrie 2019, în sala „Marin Sorescu”, la ora 14:30, dezbaterea „Human Rights as a Foundation for Democracy”.

La dezbatere participă studenții Universității din Craiova – Facultatea de Litere, Departamentul de studii anglo-americane și germane, respectiv Facultatea de Științe Politice. În cadrul evenimentului, studenții din Craiova vor intra în direct, cu ajutorul sistemului de video conferință, cu studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Litere, și vor dezbate noțiuni privitoare la drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și importanța respectării acestora într-un stat democratic.

Discuțiile vor fi coordonate de  dr. Maria Rybakova, profesor Fulbright în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la Facultatea de Filosofie și Științe Socio-Politice.

Dr. Maria Rybakova este autoare a cinci cărți și numeroase povestiri. Opera ei a fost publicată în mai multe limbi străine: rusă, engleză, germană, spaniolă, franceză și bosniacă. A studiat greaca și latina și a obținut un doctorat în Limbi Clasice la Universitatea Yale. A predat la Universitatea de Stat din San Diego și ulterior a primit mai multe burse de studiu la: Institute for Advanced Study, Central European University, Budapesta,New Europe College, București, respectiv Brown Foundation Fellows Program, la Dora Maar Houseîn Menerbes, Franța.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *