Ziua Internațională a Cărților pentru Copii

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” marchează Ziua Internațională a Cărților pentru Copii prin organizarea sâmbătă, 2 aprilie 2022, a unui eveniment menit să promoveze lectura în rândul copiilor, acesta fiind unul dintre obiectivele de bază ale instituției.

Începând cu ora 10.30, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, membrii Asociației OvidiuRo se vor întâlni cu domnul Adrian Cioroianu, directorul executiv al Bibliotecii Naționale a României, precum și cu directorii grădinițelor înscrise în programul „Citește-mi 100 de povești”.

Momentul marchează încheierea parteneriatului dintre Biblioteca Națională a României și Asociația OvidiuRo, un parteneriat prin care se urmărește lectura în grădinițe și familie, atât prin programul național de încurajare a lecturii în grădinițe și în familie „Citește-mi 100 de povești”, derulat în parteneriat cu Ministerul Culturii și cu Ministerul Educației, cât și prin activitățile dedicate copiilor  și cadrelor didactice coordonatoare.

„Prin parteneriatul cu Biblioteca Națională, ne dorim să găsim atât autori români care să scrie cărți ilustrate pentru preșcolari, revigorând oferta curentă de carte pentru cei mici, dar și să provocăm noi autori să aleagă acest gen specific, ludic, care poate schimba semnificativ viața copiilor. De asemenea, ne bazăm pe resursele locale și în special pe bibliotecile județene pentru a găsi împreună modalități prin care să atragem publicul spre bibliotecă și evenimente dedicate lecturii pentru toate grupele de vârstă, oferind totodată informații despre importanța educației timpurii și a unui fond de carte specific și pentru preșcolari”, a declarat Maria Gheorghiu, președinte și co-fondator Asociația OvidiuRo.

„Cu toții visăm, în copilărie dar nu numai, la o poartă magică prin care, odată trecuți, să ne vedem în lumi diferite, în vieți diferite. Ei bine, lectura este acea poartă magică. Prin lectură ajungem pe continentele infinite ale imaginației și ale planetelor miraculoase ale tuturor posibilităților.

Sunt mândru să particip alături de echipa OvidiuRo la acest proiect și sunt foarte bucuros să pot citi și povesti unor pui de olteni- tocmai spre a-i invita pe acel tărâm al literelor, în care nu există „nu se poate”. De asemene, e o plăcere reîntâlnirea cu profesori și bibliotecari din Craiova, pentru că în acel oraș, pe când eu însumi eram copil, niște profesori și niște bibliotecari mi-au schimbat în bine destinul”, a declarat Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României.

„Suntem onorați să găzduim această întâlnire și să marcăm Ziua Internațională a Cărților pentru Copii împreună cu directorul executiv al Bibliotecii Naționale, domnul Adrian Cioroianu, cu membrii asociației OvidiuRo și cu directorii grădinițelor din județul Dolj. Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” este un partener de nădejde al unităților de învățământ, un sprijin atât pentru cadrele didactice, cât și pentru părinți. Incurajarea lecturii de la vârste fragede este unul dintre obiectivele noastre, concretizat în numeroase proiecte derulate împreună cu grădinițele din județ, proiecte prin care suntem aproape de copii, promovăm cartea și lectura în rândul preșcolarilor”, a declarat Lucian Dindirică, manager Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Lansat în luna ianuarie a anului 2021, programul „Citește-mi 100 de povești” urmărește ca, până în 2025 să transforme, alături de partenerii săi și de echipele locale, toate grădinițele publice din România în grădinițe – bibliotecă, insule de lectură și natură în care copiii descoperă, alături de adulți, tainele cărților.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *