Încălzirea globală, o realitate

 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează miercuri, 7 decembrie 2022, la ora 14.30, activitatea „Încălzirea globală, o realitate”, întâlnire desfășurată în cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu mai curat”.

La eveniment participă elevii clasei a X-a de Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu”, coordonați de profesor Cristina Lozan. Pe parcursul întâlnirii, elevii vor viziona filmul documentar „An Inconvenient Truth”, produs în anul 2006 de Al Gore, fost Vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii.

Filmul propus spre vizionare a fost premiat în anul 2006 cu premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, iar Al Gore a primit în anul 2007 premiul Nobel pentru Pace.

Proiectul „Împreună pentru un mediu mai curat” a fost inițiat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” cu urmă cu peste 10 ani. Prin seria de evenimente dedicate protecției mediului înconjurător, desfășurate de-a lungul anului, biblioteca își propune să atragă atenția asupra importanței reciclării, a protejării și conservării faunei și florei și a folosirii inteligente și durabile a resurselor naturale. Prin intermediul acestor activități, ne dorim să contribuim la crearea conduitelor ecologice și la formarea celor mai tineri dintre utilizatorii serviciilor folosite de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în spiritul respectului față de natură.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *