Unlock Your Future

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Centrul „Voluntariat pentru Comunitate” vă invită să participați la o serie de patru ateliere dinamice și interactive (in fiecare zi de joi din luna iulie, interval orar 12:00-13:00), susținute de voluntarii noștri dedicați.

Întâlnirile vor avea loc la sediul bibliotecii, secția Mediatecă și American Corner Craiova. Aceste ateliere sunt concepute pentru a inspira și a motiva tinerii să devină agenți ai schimbării în comunitatea lor. Fiecare atelier se va concentra pe o temă esențială pentru dezvoltarea personalității și conștiinței sociale a participanților: diversitate, incluziune, solidaritate și implicare civică.

Atelierele vor fi desfășurate în limba engleză și se adresează elevilor de liceu și studenților.

Descrierea Atelierelor:

 1. Diversitate (Joi, 4 iulie 2024, interval orar 12:00-13:00):
  • Descriere: Atelierul va explora conceptul de diversitate și importanța acceptării și celebrării diferențelor. Participanții vor învăța prin activități practice și jocuri interactive cum să promoveze diversitatea în comunitățile lor.
  • Activități: Prezentări interactive, jocuri de rol, discuții dinamice de grup.
 2. Incluziune (Joi, 11 iulie 2024, interval orar 12:00-13:00):
  • Descriere: Atelierul va aborda metodele de creare a unui mediu inclusiv pentru toți membrii comunității, indiferent de background-ul lor. Vom explora barierele și stereotipurile și vom discuta strategii pentru a le depăși prin exerciții aplicative.
  • Activități: Exerciții practice, scenarii interactive, studii de caz aplicative.
 3. Solidaritate (Joi, 18 iulie 2024, interval orar 12:00-13:00):
  • Descriere: Atelierul va pune accentul pe importanța solidarității și cum aceasta poate consolida legăturile dintre membrii comunității. Participanții vor învăța prin activități colaborative și jocuri de echipă cum să fie solidari și să sprijine inițiativele sociale.
  • Activități: Jocuri de echipă, proiecte colaborative, brainstorming aplicat.
 4. Implicare Civică (Joi, 25 iulie 2024, interval orar 12:00-13:00):
  • Descriere: Ultimul atelier va încuraja tinerii să devină activi civic și să se implice în viața comunității. Vom discuta despre diferite forme de implicare civică și despre impactul pe care fiecare individ îl poate avea, prin activități aplicative și dinamice.
  • Activități: Prezentări dinamice, dezbateri interactive, planificarea de proiecte comunitare aplicate.

Beneficii pentru Participanți:

 • Dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare prin activități practice.
 • Dezvoltarea abilităților de comunicare în limba Engleză.
 • Înțelegerea aprofundată a conceptelor de diversitate, incluziune, solidaritate și implicare civică prin experiențe interactive.
 • Oportunitatea de a cunoaște alți tineri cu interese similare și de a lucra împreună în mod aplicativ.
 • Acces la resurse și informații valoroase despre cum să devii un lider comunitar activ.

Voluntarii Centrului Voluntariat pentru Comunitate sunt din țări precum: Rusia, Egipt, Bosnia și Herțegovina, Iordania, Turcia, Siria și Algeria. Aceștia fac parte din proiectul “Volunteer To Help III”, implementat de ANDCTR, și “Inclusivity Unlocked”, implementat de ONG Explorator, prin programul Corpul European de Solidaritate pe o perioada de 12  luni.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *