Lecții de limbă engleză și istorie americană la Aman

     În perioada 4-8 septembrie, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, prin American Corner Craiova, va găzdui întâlnirile elevilor participanți la “English Language Program for Youths”.

Selectați în urma unei probe de interviu, cei 15 elevi care vor participa la întâlnirile de la bibliotecă vor fi îndrumați de profesorii Corina Vasile și Andreea Dinu în activitățile de învățare și perfecționare a limbii engleze și istoriei americane. Sesiunile de lucru se vor desfășura de luni până vineri, 4-8 septembrie, începând cu ora 12.30, la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, la American Corner.

Învățarea, respectiv perfecționarea cunoștințelor de limbă engleză și de istorie americană se desfășoară cel mai bine la American Corner. Parteneriatul pe care Biblioteca Aman îl are cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București de mai mulți ani este o ocazie excelentă  care vine în întâmpinarea nevoilor tuturor celor preocupați de Statele Unite, de limba engleză,  de cultura și istoria americane. Desfășurarea acestui proiect la bibliotecă prezintă  două mari avantaje. Pe de o parte, exersarea limbii engleze cu ajutorul resurselor disponibile la bibliotecă contribuie, neîndoielnic, la o mai bună asimilare și aprofundare a cunoștințelor. Pe de altă parte, însă, cunoașterea spațiului și a ofertelor informaționale pe care le pune la dispoziție Biblioteca Județeană “Alexandru si Aristia Aman” se poate constitui într-un apel la formare și informare continue, chiar și dincolo de activitățile prevăzute în proiect. Elevii, liceenii și toate celelalte categorii de vârstă pot beneficia, pentru felurite preocupări și interese, de expertiza bibliotecarilor efortul de informare și educare”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

“English Language Program for Youths” este un proiect inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și are ca principal obiectiv perfecționarea copiilor în domeniul învățării limbii engleze și  istoriei americane. Programul este destinat elevilor de clasa a IX-a și se desfășoară pe o perioadă de doi ani.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *