„Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei” – Ediția a VIII-a

     Cu șapte ediții desfășurate până în prezent (2010-2017), 180 de teme și peste 50000 de participanți, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” anunță lansarea celei de-a VIII-a ediții a proiectului “Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”. Structurată pe 19 teme interactive, ediția actuală va debuta în data de 2 octombrie 2017 și se va desfășura neîntrerupt până în luna iunie a anului 2018.

     Inițiat din dorința de a lărgi sfera preocupărilor celor mici, de a sprijini școala și familia în procesul de educare, “Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei” este unul dintre cele mai de succes programe cultural-educative derulate la nivel local. Prin amploare, frecvență și intensitate, proiectul desfășurat de secția de copii și tineret se numără printre cele mai îndrăgite inițiative ale bibliotecarilor de la Aman.

     Activitățile propuse pentru anul școlar 2017-2018 acoperă un evantai generos de nevoi și preocupări, publicul țintă fiind compus din “prichindei” cu vârsta de până la șapte ani, prima categorie, respectiv copii din ciclul primar, cea de-a doua categorie.

     Cu fiecare ediție desfășurată, oferta educațională propusă de bibliotecarii secției de copii și Ludotecă a sporit în diversitate, reușindu-se o pliere cât mai fidelă pe gama de activități necesare celor mici. Centrate fie pe anotimpuri, fie pe unități practice de învățare, programele temele de activitate propuse vor aborda subiecte din domenii precum: astronomia, biologia, geografia, bunele maniere, cultura și elemente de folclor, precum și lumea animalelor. De asemenea, în pragul anumitor sărbători religioase sau populare, în preajma momentelor cu o semnificație aparte, copiii vor desfășura activități educative despre Crăciun și Paști, Dragobete și Mărțișor. Universul basmelor,  poeziei și picturii vor fi alte câteva “popasuri de poveste” în care cei mici vor fi îndrumați și asistați de bibliotecari.

     Între obiectivele urmărite în cadrul proiectului, în direcția continuării efortului de diversificare permanentă a ofertei culturale oferită de Biblioteca Aman, se află  identificare unor soluții practice pentru unele nevoi stringente precum: dezvoltarea interesului și menținerea motivației pentru lectură, deprinderea obișnuinței de a frecventa biblioteca și, în general, cointeresarea și informarea publicului tânăr cu privire la oportunitățile de formare și informare pe care le pune la dispoziție biblioteca. Dezvoltarea imaginației și a creativității este, de asemenea, un indicator esențial al proiectului. La fel de important,  proiectul are ca miză și promovarea bibliotecii în calitate de agent activ de formare și informare, partener solid în relația cu instituțiile școlare din județul Dolj.Colaborarea dintre bibliotecă, pe de o parte, școală și grădiniță, pe de altă parte, va reprezenta, la fel ca în anii trecuți, garanția unui  sprijin efectiv oferit educației continue, învățării informale prin vizionare, lectură, pictură și lucru manual.

     Bibliotecarii implicați în proiect sunt:  Mic Silvia, Mircea Mihaela, Călinescu Ancuța, Dinu Carla și Trăistaru Laura, coordonați de Păvălan Rodica, șef Relații cu Publicul.

     “Publicul tânăr are nevoie de un program dinamic. Centrat exclusiv pe nevoile lor de formare și informare, proiectul “Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei” înglobează activități care vor fi demarate peste doar câteva zile și se vor derula neîntrerupt până la încheierea anului școlar 2017-2018. Nu mai puțin de 19 teme educative, ample ca impact și organizare, au fost planificate pentru ediția a VIII-a. Colegii de la secția de copii și tineret, poate cel mai performant departament dedicat copiilor din Craiova, s-au întrecut pe sine odată în plus. Vom replica în fiecare an acest proiect pentru că, la fel de important, numărul de cititori activi ai bibliotecii sporește în fiecare an cu câteva mii de nou înscriși”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

     Pentru informații suplimentare, pentru programări și sugestii de activități, cadrele didactice sunt rugate să apeleze la unul dintre numerele de telefon: 0251532267 sau 0351441809, interior 104, de luni până vineri în intervalul: 9.00 – 18.00.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *