Lansare de carte

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează joi, 18 ianuarie, începând cu ora 17, lansarea volumului “Iulian N. Vlad. Confesiuni pentru istorie”, autor Aurel I. Rogojan .

Moderatorul evenimentului este Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Invitați:
– Mircea Canțăr, jurnalist;
– Alexandru Peterliceanu, directorul Editurii Proema.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Reading Club

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu Asociația Națională de Dezvoltare Continuă a Tinerilor din România, găzduiește joi, 18.01.2018, începând cu ora 16.00, clubul de lectură Reading Club, organizat de studenții Erasmus+, prin proiectul Kromatikon.

Tema primei întâlniri a anului este romanul “Coliba unchiului Tom” de Harriet Beecher Stowe.

Lunar, studenții Erasmus + organizează întâlniri pe teme literare la Secția Mediatecă și American Corner Craiova cu scopul de a  promova cultura, lectura și dezvoltarea spiritului critic în comunitate.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează joi, 18.01.2018, începând cu ora 16.30, lansarea volumului „Viața într-o călimară”, autori Rodica Nicoleta Ion și Diodor Firulescu.

La eveniment și-au anunțat participarea:

– Petre Gigea Gorun, ambasador;

– Carmen Ștefănescu, poet,

– Angi Melania Cristea, poet,

– Lorin Cimponeriu, scriitor.

Lansarea de carte se va desfășura în sala “Biblioteca Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

“Gândind la Eminescu”

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, organizează joi, 18 ianuarie, începând cu ora  12.30, în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”, evenimentul “Gândind la Eminescu”. 

Construită în sensul cinsitirii poetului Mihai Eminescu, acțiunea reunește diverse concursuri interactive, dar și momente lirice, muzicale și coregrafice susținute de școlari și preșcolari de la doisprezece unități de învățământ din municipiul Craiova. Cu același prilej va fi organizată o expoziție de lucrări plastice.

Zeci de elevi și profesori vor fi prezenți la bibliotecă pentru a-l cinsti pe Mihai Eminescu. Ultima acțiune dedicată Zilei Culturii Naționale vine să închidă într-un mod cât se poate de fericit seria de activități pe care le-am construit pentru această ocazie. Cum, dacă nu prin activități cu elevii, putem să-l celebrăm pe Mihai Eminescu, poetul fără pereche și publicistul iscusit de acum mai bine de 100 de ani? Alături de poeziile pe care le vor recita cei mici, în programul activității figurează și alte acțiuni. Spre exemplu, momentele muzicale sau expoziția de artă plastică sunt doar câteva dintre ideile pe care ni le propun elevii craioveni”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

La eveniment vor participa copii de la mai multe unități de învățământ din Craiova, după cum urmează: Grădiniţa ,,Pinocchio”,   Şcoala Gimnazială „Elena Farago”, Şcoala Gimnazială ,,Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala Gimnazială „Mircea  Eliade”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Romanescu”, Şcoala Gimnazială ,,Sf. Gheorghe”, Şcoala Gimnazială ,,Terra Veda”, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Colegiul Naţional ,,Elena Cuza”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”