Clubul Melomanilor

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” invita publicul interesat luni, 18 martie 2019, începând cu ora 17:00, în sala „Marin Sorescu”, la o nouă activitate organizată în cadrul Clubului Melomanilor sub coordonarea profesoarei Maria Barbărasă.

Sub titlul generic „Stele” in concert,va fi difuzată înregistrarea primului concert al celor trei tenori – Jose Carreras, Placido Domingo și Luciano Pavarotti – desfășurat la Roma, în incinta Termelor lui Caracalla.

Concertul a avut loc în 7 iulie 1990, în ajunul finalei Campionatului Mondial de fotbal găzduit de Italia. Orchestra a reunit 200 de muzicieni, fiind dirijată de celebrul Zubin Mehta. Programul a cuprins arii, cântece cunoscute, dar și un potpuriu piese muzicale, fiecare reprezentând o altă țară participantă la Campionatul Mondial de fotbal. Concertul a fost urmărit de 6000 de spectatori și de un miliard și jumătate de telespectatori.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Ghidul ilustrat al elevului

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 15 martie 2019, în intervalul 12:00-15:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea materialului informativ intitulat „Ghidul ilustrat al elevului”.

În cadrul acțiunii, participanții vor fi invitați să se informeze cu privire la drepturile si obligațiile care le revin în calitate de elevi și să se implice în mersul societății și în sporirea incluziunii sociale. Astfel, vor deveni ambasadori și promotori ai Ghidului ilustrat al elevuluiși ai mișcării de reprezentare în zonele rurale.

„Ghidul ilustrat al elevului” a fost realizat în baza parteneriatului existent între Consiliul Național al Elevilor, UNICEF România și Forum Apulum.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Volunteers Speak

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 15 martie 2019, în intervalul 16:30-18:30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, proiectului „Volunteers Speak”.

Proiectul are ca scop promovarea valorilor voluntariatului către tinerii din Craiova și este organizat de Junior Chamber International (JCI) Craiova.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”