Voluntarii Iepurașului

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în colaborare cu Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” desfășoară vineri, 19 aprilie 2019, acțiunea cu titlul „Voluntarii Iepurașului”. Obiectivul activității constă în colectarea de rechizite pentru elevii din comunitățile defavorizate.

În acest sens, o echipă formată din bibliotecarele Stela-Marinela Bogoslov, Mădălina Băileșteanu și Sofia-Lavinia Cercel se va deplasa vineri, 19 aprilie 2019, la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”. „Voluntarii Iepurașului” sunt elevii clasei a III-a E, coordonați de profesoara  Mihaela Gheorghiu.

Atât prin această activitate, cât și prin proiectul „Un cititor, o carte” ne propunem să ne implicăm activ în ameliorarea condițiilor de studiu pentru elevii din comunitățile rurale defavorizate. Toate rechizitele colectate vor fi donate către elevii care au cea mai mare nevoie de ele. Doresc să subliniez și să felicit totodată exemplul de implicare pe care ni-l oferă elevii de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”. Gestul lor este de-a dreptul emoționant. Ne dorim să genereze un efect multiplicator în așa fel încât un număr cât mai mare de școli să se implice în demersuri similare”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

În vederea stabilirii unei colaborări în direcția colectării de rechizite pentru elevii din comunitățile defavorizate, profesorii sunt invitați să apeleze numărul de telefon 0251532267, interior 110.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 19 aprilie 2019, începând cu ora 17:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului de versuri  „Scânteia dintre roci”, autor Luana Mihăileanu, elevă la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova.

Volumul de debut al Luanei Mihăileanu descrie tabloul primei iubiri adolescentine, văzută dintr-o perspectivă sumbră, în care cuvântul echivalează, cu greutate, intensitatea sentimentului și a fost realizat în urma unui efort susținut care s-a întins de-a lungul a trei ani.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”