Story Time

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează în data de 10 februarie 2023, începând cu ora 10:00, o sesiune de lectură în cadrul proiectului „Story Time”.

Întâlnirea va avea loc pe platforma online Zoom. La eveniment participă preșcolarii de la Grădinița Crușeț, județul Gorj, coordonați de profesorii Camelia Vlăduțu și Vasilica Porfire.

Se va lectura povestea „Motanul încălțat”, adaptare după povestea lui Charles Perrault.

Lansare de carte

Biblioteca Județeană organizează marți, 14 februarie, începând cu ora 11.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, evenimentul „Omagiere Grigore Vieru”. În cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului „Grigore Vieru sau pătimirea basarabeană” al autorului Tudor Nedelcea.

Cu acest prilej, Biblioteca Județeană organizează o expoziție de carte intitulată „Grigore Vieru în colecțiile Bibliotecii Aman”, expoziție ce va fi deschisă publicului până la finalul lunii februarie.

La eveniment participă invitații: Gabriela Rusu-Păsărin, Tudor Nedelcea și Ion Munteanu.

 „Acum, fără El, mi-e frig. Nu-l mai pot întâlni, nu-i mai pot auzi măcar vocea la celălalt capăt al firului de telefon, acea voce care îmi încălzea sufletul. Grigore Vieru era iubit și urât ca și Iisus Hristos. Și tot ca El va străluci și lumina. (oare cei care l-au huiduit sau l-au considerat un poet total depășit se vor simți mai ușurați!?).

Dar, peste tot și toate, în timpul vieții sale, Grigore Vieru răspândea bunătate creștină, har divin, înnobila oamenii cu prietenia sa.

Grigore Vieru, simplu ca iarba, a devenit steaua de vineri care ne veghează pașii și ne apără sufletele care s-a identificat cu aspirațiile lor.”

Tudor Nedelcea, citat din volumul „Grigore Vieru sau pătimirea basarabeană”

Expoziție „Constantin Brâncuși în colecțiile Bibliotecii Aman”,

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” invită publicul să participe la vernisajul expoziției „Constantin Brâncuși în colecțiile Bibliotecii Aman”, care va avea loc luni, 13 februarie, ora 12.30, în Salonul Expozițional din clădirea Aman. Expoziția va fi deschisă publicului până la finalul lunii februarie și va fi însoțită de o prezentare multimedia a titlurilor existente în colecțiile bibliotecii.

Expoziția propune o serie de titluri între care menționăm:

  • Paleolog, Vasile G. – Cartea a doua despre Brâncuși, 1944,
  • Paleolog, Vasile G. – C. Brâncuși, 1947,
  • Brezianu, Barbu – Opera lui Constantin Brâncuși în România, 1974,
  • Diaconescu, Romulus – Trebuia să se nască Brâncuși, 1981,
  • Doba, Dumitru – În căutarea lui Brâncuși, 1989,
  • Pogorilovschi, Ion – Brâncuși apogeul imaginarului, 2000,
  • Șoldea, Ion – Miracolul Brâncuși, 2002,
  • Vasiescu, Vasile – Brâncuși versus Brâncuși, 2006,
  • Crăciun, Victor – Brâncuși: 10 desene necunoscute…., 2007,
  • Rezeanu, Paul – Brâncuși, ultimul dac, 2015.

Expoziția „Constantin Brâncuși în colecțiile Bibliotecii Aman” face parte din evenimentul „Zilele Constantin Brâncuși”, eveniment ce se desfășoară în perioada 13 – 16 februarie, organizat în colaborare cu Consiliul Județean Dolj, Muzeul Cărții și Exilului Românesc, Asociația Artă și Tradiție, Trinitas TV.