„Ei au luptat pentru Unire!”

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, prin Biroul Împrumuturi, organizează vineri, 24 noiembrie, începând cu ora 14.00, acțiunea intitulată “Ei au luptat pentru Unire!

Coordonată de profesorii Tina Călin, Iacob-Calcinovski Melania, Traudia Chiripuș și Claudia Balaci, acțiunea se încadrează în seria de activități consacrate marcării Zilei Naționale a României (1 decembrie). 

Elevi și profesori deopotrivă, vor susține prelegeri despre personalitățile marcante ale anului 1918. Prezentările dedicate unor figuri precum Ecaterina Teodoroiu, Iuliu Maniu și Vasile Goldiș se vor constitui într-un prilej de cunoaștere, dezbatere și reflecție cu privire la rolul jucat de marile personalități ale epocii în realizarea Unirii tuturor românilor în granițele aceluiași stat.

Ne apropiem cu pași repezi de celebrarea celor 99 de ani trecuți de la Unirea de la 1 decembrie 1918. Închiderea fericită a unui proces inițiat o dată cu unirea Basarabiei cu României, continuat de unirea Bucovinei cu țara și desăvârșit la 1 decembrie 1918, la Alba-Iulia, prin intrarea în hotarele firești ale României Mari ale provinciilor istorice Transilvania, Banat și Maramureș. Doar un an ne mai desparte de centenarul pe care îl vom marca anul viitor.  La bibliotecă vom continua seria de evenimente prin care ne-am propus să reliefăm importanța Unirii de la 1918, a sfărțărilor, sacrifiiciilor și toate idealurile care i-au călăuzit pe românii de acum 100 de ani. Doresc să aduc mulțumiri profesorilor implicați în organizarea acestui eveniment. Fără excepție, provin de la instituții care au stabilit parteneriate educative cu biblioteca”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Evenimentul se va desfășura în sala “Acad. Dinu C. Giurescu” și este organizat în baza parteneriatului stabilit între Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, pe de o parte, respectiv Colegiul Național “Frații Buzești” și Școala Generală “Nicolae Romanescu”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *