“Volunteerism in the U.S.A.”

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a organizat marți, 13 martie 2018, la American Corner, videoconferinta cu titlul “Volunteerism in the U.S.A.”, susținută de Scott Reese, atașatul cultural al Ambasadei S.U.A. la București. La activitate au participat elevi de la Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova.

“Prelegerile educative reprezintă doar un mic segment al activităților desfășurate de American Corner. Prin natura parteneriatului pe care biblioteca l-a stabilit cu Ambasada S.U.A. la București, American Corner se implică activ în dezvoltarea de programe și proiecte informative, multe dintre ele cu efect multiplicator. Voluntariatul reprezintă un câștig indiscutabil al vremurilor actuale. Cu o lungă tradiție în spate în Occident, voluntariatul, ca practică anterioară angajării sau ca expresie a unei vieți consacrate comunității, este despre implicare și participare. România nu se sustrage de la această stare de lucruri. Cu un cadru legal stabil și solid reglementat, practica voluntariatului câștigă tot mai mult teren în România, dovadă că cei mai mulți dintre angajatori prețuiesc acest aspect. Dar nu doar despre aceasta este vorba. Dincolo de avantajele profesionale pe care le determină, voluntariatul scoate la suprafață energie și entuziasm, combustibil pentru susținerea cauzelor care chiar contează. O prelegere despre voluntariat, așa cum este el perceput în Statele Unite ale Americii, este o bună ocazie de cunoaștere și, de ce nu, de racordare la un univers comunitar în care servirea pro bono este una dintre cele mai importante virtuți civice”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Activitatea s-a desfășurat în parterneriat cu Ambasada Statelor Unite la București.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 14.03.2018, începând ora 17,00, lansarea volumului ”Ikebana. Sugar fusion”, autor Anca Adriana Paraschivescu.

Invitați:
– Prof. univ. dr. Felicia Tuțulescu;
– Mirabela Budoace.

Anca Adriana Paraschivescu se află la prima apariție editorială. “Ikebana. Sugar fusion”, carte apărută la Editura MJM din Craiova, este povestea autoarei și a “florilor dulci” pe care le creează. La origine tehnică minimalistă de aranjare a florilor, Ikebana transcende universul plantelor pentru a desemna arta modelării florilor dulci, a dulciurilor. Fără să fie o slujnică a domeniilor de cofetărie sau patiserie, tehnica modelării dulciurilor ține de viziune și frumos, într-un amestec ale cărui proporții determină performanța estetică a preparatului final.

Evenimentul se va desfășura în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”