O POVESTE PENTRU TINE

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția American Corner, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și cu Școala Generală „Mircea Eliade” din Craiova, organizează pe data de 18 mai 2018, concursul județean de creație în limba engleză „O          poveste pentru tine”.

În acest an, tema concursului, ajuns la cea de-a XVI-a ediție, va fi: „Waves of joy and sounds of laughter”. Potrivit regulamentului de concurs, de la fiecare școală din județul Dolj poate participa câte o echipă pe fiecare nivel, respectiv clasele a VI-a și a VII-a. Echipa va fi compusă dintr-un elev care va scrie un eseu in limba engleză pe baza temei date și un elev care va concepe o lucrare artistică în concordanță cu eseul. Elevii care se ocupă de partea artistică pot folosi creioane colorate, carioci, creion grafit și vor desena pe o foaie de desen  format A4.

Concursul „O poveste pentru tine” are ca obiective promovarea limbii engleze, promovarea dragostei pentru frumos prin încurajarea deprinderilor artistice, promovarea lecturii și promovarea elevilor care dovedesc o cunoaștere temeinică a limbii engleze, precum și talent artistic. Ediția de anul acesta se desfășoară în colaborare cu Palatul Copiilor Craiova și Școala Gimnazială „Elena Farago”.

Înscrierile pentru participarea la concurs se pot face până pe data de 17 mai 2018, ora 12.00, la sediul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, la numerele de telefon 0251/522393, 0251/523177, int. 110, sau pe adresa de e-mail madalina.bailesteanu@gmail.com.

Concursul se va desfășura în sălile „Marin Sorescu” și „Ștefan Ciuceanu”, începând cu ora 09.00 și va dura două ore.