Conferința Științifică Internațională „Politică.Diplomație.Cultură”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în intervalul 30 mai – 1 iunie 2019, cea de-a VI-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale „Politică.Diplomație.Cultură”.

Timp de trei zile, joi, vineri și sâmbătă, 30 și 31 mai, respectiv 1 iunie, un număr de peste 90 de profesoriși specialiști din țară și străinătate vor susține și dezbate atât la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, cât și la Aula „Nestor Vornicescu” a Facultății de Teologie din Craiova subiecte științifice de actualitate, teme și direcții noi în cercetare, cultură, educație, relații internaționale, filosofie și teologie.

Participanții, academicieni, profesori și cercetători, specialiști și doctoranzi în domeniile științelor umaniste și sociale sau studiilor culturale s-au înscris în cadrul conferinței cu prezentări științifice interesante. Toate detaliile privind desfășurarea conferinței, informații despre autori, prezentările personale ale tuturor participanților, programul manifestării și rezumatele tuturor comunicărilor înregistrate, au fost reunite în „Aman’s Book of Abstracts”, un suport științific disponibil spre consultare și descărcare pe site-ul web al conferinței. Între participanții ediției din acest an se regăsesc și specialiști în domeniile filosofie, literatură și lingvistică, relații internaționale, sociologie, teologie, istorie și studii culturale.

În deschiderea evenimentului vor rosti alocuțiuni Î.P.S. Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Oana Bică, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj și Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Organizăm o nouă ediție a conferinței „Politică.Diplomație.Cultură” cu convingerea că toate prezentările și comunicările înscrise în cadrul conferinței trebuie să fie susținute și cunoscute de un public cât mai mare. Suntem foarte bucuroși că prin parteneriatul cu Facultatea de Teologie din Craiova am reușit să obținem participarea unor specialiști care activează în institutele Academiei Române. Ne dorim publicul să fie prezent în număr cât mai mare atât la Biblioteca Aman, cât și la sediul Facultății de Teologie din Craiova”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Cea de-a șasea ediție a Conferinței „Politică.Diplomație.Cultură” este organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Fundația „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Academia Română, Academia Oamenilor de Știință din România și Universitatea din Craiova, sub egida Consiliului Județean Dolj.

Site web: http://pdc.conferences.faaa.ro

 


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *