Ziua Culturii Naționale

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează vineri, 13 ianuarie 2023, la ora 13.00, o nouă activitate ce marchează Ziua Culturii Naționale.

La eveniment participă elevii clasei I, de la Școala Româno-Britanică, coordonați de profesorii Nicoleta Dumitru și Anca Țuțu.

Elevii vor vizita Casa Memorială „Elena Farago” și expoziția de carte dedicată poetului Mihai Eminescu, apoi vor participa la un atelier de creație, alături de bibliotecarii secției American Corner Craiova.

Ziua Culturii Naționale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011. Data la care se sărbătorește această zi este data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

 

Ziua Culturii Naționale

 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în  parteneriat cu Teatrul pentru copii și tineret „Colibri” și Școala Primară „Anghelos”, organizează atelierul de creație educativă, intitulat „Eminescu, prietenul copiilor”.

Evenimentul este dedicat Zilei Culturii Naționale și are drep scop promovarea educației și a valorilor culturale.

Atelierul „Eminescu, prietenul copiilor”, este dedicat copiilor cu vârste cuprin se între 5 și 8 ani, care se pot înscrie accesând linkul https://bit.ly/3Ucy3Es, sau scanând codul QR din materialele de promovare.

În cadrul evenimentului, copiii vor avea ocazia de a participa gratuit la un atelier de educație creativă, în cadrul căruia se vor familiariza cu poeziile lui Mihai Eminescu. Totodată, micuții participanți  vor primi legitimații de acces la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și vor vizita o expoziție de carte cu operele lui Mihai Eminescu, expoziție ce cuprinde cărți din colecțiile Bibliotecii Judetene „Alexandru și Aristia Aman”.

Tot în cadrul evenimentului, copiii vor viziona luni, 15 ianuarie 2023, la ora 11.00, la Teatrul pentru copii și tineret „Colibri”, spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, iar părinții vor fi invitați să participe la un schimb de opinii privind perspectivele educației, în contextul actual.

Școala Primară ANGHELOS este autorizata de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, pentru ciclul primar.