Lansare de carte

Biblioteca Județeană organizează joi, 26 ianuarie, începând cu ora 17.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului de sonete „Paingul Orb”, precum și recitalul de sonete și videosonete ce îl au drept autor pe Adrian Munteanu.

Adrian Munteanu este poet, prozator, actor, performer, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. A jucat în numeroase piese de teatru și recitaluri de poezie, a regizat spectacole, a scris scenarii. În palmares s-au adunat 21 de premii naționale de interpretare, regie sau creație literară.

Ca scriitor, în volum a debutat cu trei cărți de basme în versuri, „Seri cu Licurici”, cuprinzând 365 de povești originale. În 2003 a realizat din basmele sale un scenariul intitulat „ Povești fără sfârșit” cu care a întreprins un turneu de două luni în cele mai importante comunități românești de pe teritoriul Canadei. Din anul 2004 scrie sonete, publicând 8 volume și o antologie a sonetelor sale, intitulată “Fluturele din Fântână”.

Din anul 2008 este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Romania și al Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Quebec.

Susține o intensă activitate de recitaluri de sonete, în țară și în străinătate, conturând formula de Performance Poetry. A fost prezent cu recitalurile sale la Milano, Torino, Roma, Munchen, Edinburgh, Seattle și Maryhil (SUA), Vancouver, Toronto, Hamilton (cu participare la Săptămâna Internațională de Cultură Românească) Ottawa, Montreal și Quebec (Canada). În ultimul an a conceput o variantă inedită de prezentare a creației sale poetice, realizând videoclipuri în care textul sonetului se împletește cu interpretarea proprie, cu selectarea imaginilor în mișcare, a muzicii și cu montajul clipului realizate în totalitate de autor.

Printre premiile obținute se numără Premiul European de Poezie NUX la Târgul Internațional de Carte de la Milano și premiul Uniunii Scriitorilor, pentru volumul de sonete “7”.

 

Story Time

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează în data de 25 ianuarie 2023, începând cu ora 12.30, o sesiune de lectură în cadrul proiectului „Story Time”.

Întâlnirea va avea loc pe platforma online Zoom. La eveniment participă elevii clasei a V-a de la Liceul teoretic „Tudor Arghezi”, coordonați de profesor Oana Anca Popescu.

Se va lectura în limba engleză povestea „I wish I had duck feet”, scrisă de Dr. Seuss.