„Cu dor de Basarabia”

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 27 martie 2018, începând cu ora 13.00, în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”, acțiunea cu titlul “Cu dor de Basarabia”.

Manifestarea este organizată de profesorii Traudia Chiripuș, Melania Iacob, de la Școala Gimnazială “Nicolae Romanescu”, respectiv Claudia Balaci, Steliana Gecălă, Tina Călin și Aurelia Cioc, de la Colegiul Național “Frații Buzești”.

Scopul acțiunii constă în cunoașterea semnificației și valorii istorice a Unirii Basarabiei cu România. Fiind prima provincie care s-a unit în 1918 cu România, Basarabia a avut de înfruntat o serie de factori perturbatori și condiții nesigure. Apariția primului stat comunist și perpetuarea războiului au fost doar câteva dintre problemele cărora oamenii politici basarabeni le-au găsit o splendidă soluționare în 1918.

La activate vor participa elevi de la Colegiul Național “Frații Buzești”, Liceul de Arte “Marin Sorescu”, respectiv școlile gimnaziale “Nicolae Romanescu”, “Mihai Viteazul” și nr. 5 din Băilești, coordonați de  profesorii Roxana Ion, Liana Totu și Raluca Gabroveanu.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *