TRIPLĂ LANSARE DE CARTE

 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, împreuna cu Fundația – Editura „Scrisul Românesc”, vă invită marți, 29 mai 2018, la ora 18, în sala „Academician Dinu C. Giurescu”, la un eveniment literar deosebit, o triplă lansare de carte.

În prezența autorilor, vor fi lansate următoarele volume:

Aproape un secol de dinastie. Povestea monarhiei române de ieri, pentru tinerii de azi și de mâine, de Adrian Cioroianu – o carte în care profesorul Adrian Cioroianu reconstituie istoria dinastiei Hohenzollern. Cunoscut pentru o serie de lucrări temeinice dedicate istoriei României, Adrian Cioroianu vine de data aceasta cu o carte în sinteză, Aproape un secol de dinastie, despre Monarhia română, care se adresează în principal tineretului, insistând pe personalitatea și perioadele de domnie ale celor patru regi ai României – Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai I.

Umbra pierdută, de Carmen Firan – un volum de dragoste și aventură, o explorare psihologică a emigrantului între două vârste, prins între dileme identitare, un roman de mister, thriller psihologic şi intelectual al zilelor noastre despre seducţia visului american şi dilemele emigrantului

Geografia lucrurilor, de Adrian Sângeorzan, poem prin care repune în circulație universală peisajul interior și istoric al României.

Alături de cei trei autori, la acest eveniment au fost invitați istoricul Gheorghe Onișoru și Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Moderatorul întâlnirii va fi scriitorul Florea Firan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *