Expoziția „Revista Ramuri – Revistă Centenară”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește, în intervalul 31 Octombrie – 1 Noiembrie 2018, în Salonul Expozițional, expoziția și prezentarea multimedia cu titlul „Revista Ramuri – Revistă Centenară”.

Expoziția este organizată în cadrul simpozionul „Ramuri – tradiţie şi modernitate” și înglobează exemplare ale revistei „Ramuri” din seriile veche (1905 – 1947) și nouă (1964 – prezent), exemplarul jubiliar apărut în 1929, volumul jubiliar ocazionat de împlinirea a trei sferturi de veac de la prima apariție (1980), dar și fotografii inedite redând biroul directorului, birourile și sala de expoziții a Editurii „Ramuri”, Palatul „Ramuri”, personalul Institutului de Arte Grafice „Ramuri”, atelierele de culegători și legătorie, respectiv presele tipografice. De asemenea, în Salonul Expozițional va rula și o prezentare multimedia, pregătită de colectivul revistei, în cadrul căreia vor fi expuse istoricul revistei „Ramuri”, fotografii inedite surprinzând instantanee cu și despre membrii fondatori, redactorii și colaboratorii revistei, documentul de așezare a pietrei de temelie a Palatului „Ramuri”, din iulie 1920, imagini din sumarul și conținutul unor exemplare din intervalul 1906 –1937, unele dintre acestea închinate unor personalitățica Eugeniu Carada, Ion Adam, Teodor Aman, Elena Văcărescu ș.a.

Expoziția va fi închisă în mod oficial prin dezbaterea organizată pe marginea fondului și vârstele revistei „Ramuri”. Acțiunea este programată joi, 1 Noiembrie, începând cu ora 11:00, în sala „Biblioteca Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu.


Biroul de Presă

alBibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Expoziția de pictură „Mirror Your Creation”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, până în 20 Noiembrie 2018, expoziția de pictură cu titlul „Mirror Your Creation”,a artistei Rebeca Dobrișan.

Acoperind o paletă a artei contemporane, în cadrul expoziției sunt prezentate lucrări concepute în Londra, fiind inspirate de diversitatea percepțiilor oamenilor și de modurile diferite de abordare a vieții.

Rebeca Dobrișan s-a născut în 1989 în Craiova și a absolvit Jurnalismul în cadrul Universității din Craiova. Artista experimentează diferite forme și culori în acrylic, apelând la imaginația sa fără limite. Lucrările propuse explorează activitatea spontană a imaginației și exploatarea zonelor iraționalului în creația artistică.

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” încurajează și promovează artiștii contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și valori deja consacrate.


Biroul de presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”