Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește în perioada 20 – 21 septembrie 2023, evenimentul „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050” organizat de Asociația Energie Inteligentă.

„Într-o lume aflată sub constrângerea limitării emisiilor de carbon, eficiența energetică a clădirilor este o necesitate în zilele noastre. Ținta către care ne îndreptăm este de CO2 net zero în clădirile publice și în gospodării. Uniunea Europeană și cele 27 de state membre ale sale s-au angajat să facă din Europa primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 și au promis că vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2023, comparativ cu nivelurile din 1990.

Aceste obiective pot fi atinse cu implicarea tuturor cetățenilor din Uniunea Europeană. Mai mult, ele pot aduce eficientizare a consumului și realizarea unor economii importante pe termen lung pentru fiecare dintre noi, iar pentru acest lucru este nevoie ca oamenii să fie corect informați astfel încât să poată lua cele mai bune decizii, în beneficiul propriu, dar și al comunităților din care fac parte.

În acest sens, Asociația Energia Inteligentă organizează în mod gratuit cursul Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050, în perioada 20 – 21 septembrie, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Cursul va aborda subiecte precum:

  • Creșterea eficienței energetice în clădiri
  • Emisii CO2 net zero în clădiri publice și gospodării
  • Cum putem scădea consumul de energie în clădiri? Cum ne alegem locuința? Cum ne construim casa pentru a maximiza eficiența energetică?
  • Cum ne alegem furnizorul de energie electrică și cum ne putem orienta către sursele de energie regenerabilă?
  • Cum putem crește eficiența energetică și cum putem reduce emisiile de CO2 în sectorul transporturilor în viitor.”

Dumitru Chisăliță, Președinte Asociația Energia Inteligentă