Zilele Patrimoniului European

Pe 21 septembrie 2024, România va celebra cea de-a XXXII-a ediție a Zilelor Patrimoniului European, un eveniment de amploare ce pune în valoare moștenirea culturală și istorică a țării noastre, în contextul patrimoniului european. Această inițiativă oferă ocazia comunităților din întreaga țară să descopere și să aprecieze comorile culturale care ne definesc identitatea.

sunt organizate anual în toate țările europene, sub egida Consiliului Europei și a Uniunii Europene, având scopul de a aduce în atenția publicului larg diversitatea patrimoniului cultural european și importanța protejării acestuia.

Anul acesta, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Muzeul Cărții și Exilului Românesc găzduiesc o serie de activități speciale precum:

Vineri, 20 septembrie, sediul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”:

  • Vizitarea expoziției „Elena Farago” și a Depozitului general de carte;
  • Expoziție „Carte de patrimoniu din colecțiile Bibliotecii Aman”;
  • Ruta culturală Muzeul Cărții și Exilului Românesc – Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” – tur ghidat, orele 10.00, 13.00, 15.00;

– prezentare și vizitare Casa Dianu, Sediul Muzeului Cărții și Exilului Românesc – scurt istoric;

  • prezentare Casă Memorială „Elena Farago” –în reabilitare – scurt istoric;
  • expoziție „Elena Farago”;

Sâmbătă, 20 septembrie, sediul Muzeului Cărții Și Exilului Românesc:

  • Vizitarea Muzeului Cărții și Exilului Românesc;
  • Expoziție obiecte personale Simona Vrăbiescu Kleckner, rudă a familiei Dianu, care a construit clădirea în care se află astăzi Muzeul Cărții și Exilului Românesc.

Zilele Patrimoniului European reprezintă un prilej unic de a redescoperi tradițiile, arhitectura și arta care ne-au modelat istoria. Invităm toți craiovenii să participe la activitățile organizate și să fie parte din acest demers de protejare și valorificare a patrimoniului nostru comun.

PPC România este partener al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” .