lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește joi, 17 octombrie, lansarea romanului scriitorului craiovean Ion Munteanu: Iar peste ape a căzut o stea. Alte povești (aproape) adevărate, publicat în anul 2024 la Editura Eikon, București.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 13.00, în prezența invitaților: Ada Stuparu, Ilona Duță, Marin Pașalega. Moderator al evenimentului este Valentin Ajder, director al Editurii Eikon.

„Romanul lui Ion Munteanu (…) este o sondare a traumei condusă genealogic până în înfundătura lumii originare; căci anchetarea tragismului erotic al scriitorului coboară nu doar în «hăul» lăuntric, ci răzbate dincolo, în insondabilul existenţei arhaice (…), racordând propriul adânc sufletesc la străfundul imemorial al acesteia şi la străfundul apelor învolburate, avide uneori de primirea tributului în vieţi omeneşti. (…) Roman al plonjării în adâncimi traumatice (…), o tragică poveste de dragoste…”

Ilona Duță, despre volumul Iar peste ape a căzut o stea. Alte povești (aproape) adevărate.

Cursuri de robotică

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu clubul de programare și robotică Kids Love Code, organizează în cadrul proiectului Învățăm la bibliotecă, cursuri gratuite de programare și robotică pentru elevii claselor I-IV, cursuri care se vor desfășura în perioada 21 octombrie – 9 decembrie 2024.

Atelierul este dedicat copiilor care doresc să facă primii pași în lumea roboților și a programării jocurilor. Pe parcursul cursurilor, participanții vor îndeplini misiuni împreună cu roboții și vor învăța cum să își creeze propriile jocuri, dezvoltând astfel abilități esențiale pentru viitorul digital.

Cursurile vor avea loc în fiecare zi de luni, la sediul bibliotecii, după următorul program:

Ora 13:30 – 14:30 – Clasele I-II

Ora 14:30 – 15:30 – Clasele III-IV

Perioada de înscriere este 14-18 octombrie 2024, la sediul bibliotecii din strada Mihail Kogălniceanu, nr. 9, Secția Mediatecă și American Corner Craiova, sau telefonic la numărul 0251-522393, de luni până vineri, între orele 8:30 și 15:30.

Locurile sunt limitate la 8 elevi per grupă, așa că vă recomandăm să vă înscrieți din timp!

Vă așteptăm cu drag să explorăm împreună universul roboților și programării!

Atelierul este sponsorizat de PPC România, partener principal al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

atelier You`r Nature, You`r Future

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin Secția Mediatecă și American Corner Craiova, în colaborare cu Liceul „Voltaire”, va găzdui marți, 15 octombrie 2024, la ora 12:30, un atelier de lucru dedicat temelor ecologice și protecției mediului. La acest eveniment vor participa elevi de la Liceul „Voltaire”, alături de elevi și profesori Erasmus din Italia, Grecia, Lituania și Turcia.

Atelierul este organizat în cadrul proiectului Erasmus „You`r Nature, You`r Future”, realizat de Liceul „Voltaire”, și are drept scop promovarea interculturalității, a comportamentelor sustenabile și a conștientizării importanței protecției mediului înconjurător. Prin activități interactive și educative, participanții vor explora soluții ecologice inovative și vor dezvolta competențe esențiale pentru viitorul lor și al comunităților din care fac parte.

În cadrul evenimentului, elevii vor viziona filmul documentar „12th Hour”, în limba engleză, un material exclusiv oferit prin baza de date e-LibraryUSA a Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Filmul abordează probleme critice legate de schimbările climatice și protecția mediului, oferind o perspectivă globală asupra provocărilor de mediu actuale.

De asemenea, participanții vor lua parte la un atelier STEM, unde vor folosi Ozobots – mici roboți educaționali programați să simuleze soluții pentru probleme ecologice, învățând astfel să își dezvolte abilități de rezolvare a problemelor și să găsească soluții inovative pentru protejarea mediului.

Prin acest atelier, organizatorii își propun să accentueze importanța educației ecologice și să încurajeze dezvoltarea de programe și comportamente sustenabile, menite să contribuie la protejarea resurselor naturale și la conservarea mediului înconjurător.