La an nou, cărți noi!

Apropierea anului școlar înseamnă un nou început. Mii de copii, din Craiova și din județul Dolj, petrec ultimele zile ale unei vacanțe toride. Urmează, firește, vremea rechizitelor, a uniformei, a manualelor și, evident, a cărților. 
     Ca de fiecare dată în prag de an școlar, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” se profilează ca principal partener în procesul de educație a tinerilor. Numărul mare de parteneriate încheiate cu diverse instituții și unități de învățământ, 80 semnate în 2016 și 61 pentru anul în curs, explică nivelul de implicare al bibliotecii în acțiuni ce țin de învățarea continuă. 
     Derularea unor proiecte de învățare formală sau, după caz, informală, destinate elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal, reprezintă una dintre preocupările de bază ale bibliotecii pentru care nu se precupețește niciun efort. Resursele materiale și umane de care dispune Biblioteca Aman contribuie la înlesnirea procesului de învățare, la instruire continuă și dezvoltarea atașamentului față de cărți și lectură.
     În ceea ce privește posibilitățile de lectură, diversitatea titlurilor și, în general, oferta de carte, Biblioteca Aman a reușit suplimentarea și înnoirea colecției de carte dezvoltată pentru publicul tânăr. Astfel, mai mulți autori străini între care Rey H. A., Potter Beatrix, Steig William, Joyce William, au intrat de curând în colecția bibliotecii. Multe titluri românești, “Dosarul clopoțeilor de crăciun”, “10 căței, 10 mâțe și alte versuri de abecedar”, “George cel Curios” și “Olguța și un bunic de milioane”, pentru a enumera doar câteva, sunt, de asemenea, disponibile spre împrumut. Deși cele mai multe dintre volume sunt scrise în limba română, cititorii au posibilitatea regăsirii unor titluri în limbile engleză, franceză, spaniolă sau germană.
 
     “Încercăm să surprindem fiecare tendință și, în măsura posibilului, să o satisfacem. Publicul tânăr este de departe cea mai dinamică categorie pentru care oferim servicii. Așadar, completarea permanentă a colecțiilor de carte, adăugarea unor titluri recent apărute, este unul dintre cele mai importante capitole ale strategiei Bibliotecii Aman. Întreg procesul de selecție a titlurilor și autorilor de carte pentru copii este unul care valorizează parteneriatul bibliotecar-cititor. Ca atare, multe dintre cărțile care intră în bibliotecă sunt expresia solicitărilor venite din 

partea mai tinerilor noștri cititori. Cum noul an școlar care bate la ușă anunță experiențe și provocări noi, biblioteca noastră se preocupă de reinnoirea constantă a colecției de carte și a gamei de servicii pe care le propune”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii “Alexandru și Aristia Aman”.

     Cărțile pentru elevi și liceeni pot fi împrumutate de la secția de Copii și Tineret a Bibliotecii Aman. Programul secției este de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-19.00.

Click pentru acces la catalogul on-line!

Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *