Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește sâmbătă, 26 iunie 2021, începând cu ora 11:00, lansarea volumului „Labirint de sentimente”, autoare Amalia Botescu.

Participă:

– Diana Claudia Godeanu

Viața – pare să spună Amalia Botescu – e o întreagă poezie, seamănă cu o grădină secretă, veșnic vie, veșnic fremătând, în care ea se refugiază sau mai bine zis își refugiază exuberanța și visele ca să le păstreze întregi, nealterate, chiar dacă în afara granițelor acestei cărți, realitățile devin amare. Poezia este mijlocul său de expresie, vioiciune și imaginație, care cer să fie scoase la iveală”, Ivone Marie Scărlătescu, fragment din prefața volumului „Labirint de sentimente”.

Evenimentul se desfășoară în curtea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Fun in Summer

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în intervalul iulie-august 2021, proiectul educațional „Fun in Summer”. Ca și în anii precedenți, Fun in Summer cuprinde cursuri și ateliere gratuite desfășurate de bibliotecarele Mădălina Băileșteanu, Sofia Cercel și Carmen Tică, coordonatoare ale American Corner Craiova, de lect. univ. dr. Ana-Maria Demetrian și de voluntarii Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Activitățile se adresează elevilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) – cluburile de engleză și de spaniolă, Makerspace și Movie Time – și se desfășoară săptămânal, în regim online, după cum urmează:

 • Marți: „Makerspace” (10:00-11:00);
 • Miercuri: „English Club” (10:00-11:00);
 • Joi: „Spanish Club” (10:00-11:00);

Suplimentar față de aceste activități, în intervalul 3-27 august, elevii de liceu (clasele IX-XII) sunt invitați să se înscrie și să participe la atelierul „English for BAC”, care se desfășoară în fiecare zi de marți și de joi a intervalului, între orele 10:00-12:30.

În vederea înscrierii, cei interesați sunt invitați să contacteze Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” prin:

 • e-mail, până la data de 30 iunie, la adresa funinsummeraman@gmail.com.
 • telefon, până la data de 2 iulie, la numărul 0251 532 267, interior 110, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-15.00.

Atât prin e-mail, cât și telefonic, participanții sunt invitați să ofere informații despre cursul ales, numărul personal de telefon, vârstă, nume, școala și clasa unde învață. Numărul de locuri disponibile este limitat.

Începând de vineri, 9 iulie, și până în ultima zi de vineri a lunii august, 28, craiovenii de toate vârstele sunt invitați să participe la „Movie Time”. Este singura activitate săptămânală a proiectului ce nu necesită înscriere și care se va desfășura în aer liber, în curtea bibliotecii, în fiecare zi de vineri a intervalului, între orele 21:00-23:00.

 

Scurtă descriere a cursurilor și atelierelor „Fun in Summer”:

 1. Makerspace este un atelier de activități practice creative în care elevii învață prin descoperire și realizează că inovația este un proces dinamic ce poate fi optimizat prin colaborarea și creativitatea tuturor participanților. În aceste spații se promovează educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică). Atelierul este dedicat elevilor din clasele V-VIII și se desfășoară săptămânal, în lunile iulie și august, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 10.00-12.00. Atelierul se desfășoară pe platforma online Zoom. Prima întâlnire este programată marți, 6 iulie. Înainte fiecărei întâlniri participanții vor primi detaliile necesare conectării.
 2. English Club este un curs online de conversație și de dezbatere în limba engleză, dedicat elevilor din clasele V-VIII. Obiectivul cursului constă în instruirea participanților în direcția dezvoltării abilităților de comunicare în limba engleză, a gândirii critice, a îmbogățirii vocabularului și a fixării noțiunilor de gramatică. Activitatea se desfășoară săptămânal, în lunile iulie și august, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10.00-11.00. Cursul se desfășoară pe platforma online Zoom. Prima întâlnire este programată miercuri, 7 iulie. Înainte fiecărei întâlniri participanții vor primi detaliile necesare conectării.
 3. Spanish Club este un curs online de limba spaniolă, dedicat elevilor din clasele V-VIII, nivelul începător, care nu au mai avut contact cu limba până în prezent, dar care doresc să învețe noțiuni de limbă, cultură și de civilizație spaniolă. Acțiunea se desfășoară săptămânal, în lunile iulie și august, în fiecare zi de joi, în intervalul orar 10.00-11.00. Cursul se desfășoară pe platforma online Zoom. Prima întâlnire este programată joi, 8 iulie. Înainte fiecărei întâlniri participanții vor primi detaliile necesare conectării, iar la final vor primi suportul de curs.
 4. Movie Time se desfășoară în fiecare zi de vineri, în lunile iulie și august, începând cu ora 21:00, în curtea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”. În limita locurilor disponibile, craiovenii de toate vârstele sunt invitați să vizioneze, în aer liber, diverse filme premiate. Prima vizionare este programată vineri, 9 iulie, filmul propus fiind „Moana”, o producție animată marca Disney. În fiecare săptămână va fi anunțat filmul ce urmează a fi vizionat. În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile, vizionarea este anulată. Pentru Movie Time nu este necesară înscrierea.
 5. English for BAC este un curs online de limba engleză, nivel B1-B2, dedicat elevilor de liceu ce se pregătesc pentru susținerea probei în cadrul examenului de bacalaureat (clasa a XI-a și a XII-a). Cursul se desfășoară în luna august, de două ori pe săptămână, marțea și joia, pe platforma online Zoom. Prima întâlnire este programată marți, 3 august, în intervalul orar 10.00-12.30. Înainte fiecărei întâlniri, participanții vor primi detaliile necesare conectării.

Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește joi, 17 iunie 2021, începând cu ora 18:00, în curtea instituției, lansarea volumului „Europa văzută de aproape. Confesiunile unui pro-european”, autor Victor Boștinaru. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Mircea Canțăr.   

Invitați:

– Victor Boștinaru

– Răsvan Roceanu

– Sorin Liviu Damean

„Cartea Europa văzută din interior – Confesiunile unui pro-european este un manual pentru o lecție de afaceri europene. Redactată sub forma unui interviu, luat cu măiestrie de jurnalistul Răsvan Roceanu, cartea nu trebuie să lipsească din lectura oricărui profesionist din domeniu sau oricărei persoane care dorește să înțeleagă resorturile Uniunii Europene și luptele politice de la Bruxelles și Strasbourg.  Cartea este încununarea a peste 12 ani de prezență activă și la cele mai înalte niveluri, în Parlamentul European, acolo unde eurodeputatul Victor Boștinaru a reprezentat interesele europene ale cetățenilor români.

Totodată, cartea este rezultatul zecilor de ani de experiență acumulată prin prezența în viață publică, prin misiunile de reprezentare de pe celelalte continente, dar și trăirile unui om care și-a dedicat o bună parte din viață promovării României”.

 

 

Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 15 iunie, începând cu ora 16:00, lansarea volumului „Poeme de DN1”, autoare Angi Melania Cristea.

Participă:

– Elena Predușel;

– Diana Olteanu;

– Ion Maria.

Volumul „Poeme de DN1” a apărut la Editura Neuma și este inspirat de perioada de pandemie. Majoritatea poemelor stau sub semnul unui timp marcat de derapaje stilistice și sociale într-un oraș ventriloc, cum arată și titlul altui volum apărut la Editura Neuma – ,,Orașul ventriloc” (2020).

Evenimentul se desfășoară în curtea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

O clipă pentru veșnicie

 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, alături de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, organizează marți, 8 iunie, începând cu ora 11:00, întâlnirea literară „O clipă pentru veșnicie”. Evenimentul este moderat de Zenovia Zamfir și de Raluca Sandu.

Și-au anunțat participarea Davian Vlad, Gabriel Liviu Balica, Rodica Rozalia Jianu și grupul Oltenia coase ie.

Vor fi lansate volumele:

 • „Amintiri ale măreţiei trecutului îngropat de veacuri – comuna Glăvile”, ediţie îngrijită de Adrian Constantin Catană, Maria Lica Catană și Zenovia Zamfir.
 • „Cultura şi dragostea de aproapele nostru în vremuri de restrişte”, ediţie îngrijită de Zenovia Zamfir şi Iuliana Radi.
 • „În veșnicia unei clipe: comuna Stănești, județul Vâlcea”, ediție îngrijită de Zenovia Zamfir și Alin Pavelescu.
 • „Şi soarele tăcut… Liliana Hinoveanu”, ediţie îngrijită de Zenovia Zamfir, Iuliana Radi, Ioana Goran și Liliana Ghiţă Boian.

Tatiana Mărcoianu, Pandele Jianu, Liliana Ghiță Boian, Constanța Tanțy Triță, Marian Bărăscu și Ilie Bucă vor susține un mic spectacol de muzică și de poezie.

 

Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”