Festivalul de Literatură Transdanubiană

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 26-29 august 2021, prima ediție a Festivalului de Literatură Transdanubiană. Manifestarea este organizată în cadrul proiectului „Comori scrise ale Dunării de Jos/The Written Treasures of Lower Danube” RO-BG 290 și vizează dezvoltarea dialogului intercultural, a turismului și a colaborării instituționale între comunitățile românești și bulgărești aflate de o parte și de cealaltă a Dunării.

Peste 120 de personalități din România și din Bulgaria își dau concursul pentru desfășurarea unei serii de mese rotunde, expoziții și lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, conferințe, ateliere și workshopuri.

Festivalul debutează vineri, 27 august 2021, printr-o serie de alocuțiuni rostite de organizatori și de autoritățile locale. În funcție de format, lucrările festivalului se desfășoară la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Muzeul Olteniei Craiova și în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

Evenimentul se încheie duminică, 29 august 2021, printr-o masă rotundă găzduită de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, precum și prin vizitarea instituțiilor și a clădirilor cu profil cultural din Craiova.

Peste 120 de personalități din domeniul cultural: scriitori, critici literari, traducători, editori, redactori, ziariști și autori de benzi desenate din România și din Bulgaria. Vor fi organizate lansări de carte, expoziții de carte, conferințe, ateliere si workshop-uri, lecturi publice și dezbateri. Organizăm cea mai amplă manifestare de acest gen din zona transfrontalieră a regiunii Dunărea de Jos. Reunim la Craiova nume și figuri cunoscute ale mediului cultural, persoane preocupate de încurajarea, conservarea, dezvoltarea și promovarea patrimoniului material și imaterial al regiunii Dunărea de Jos. Evident, ne dorim ca ceea vom găzdui la Craiova, la bibliotecă și în alte locații, să se constituie într-o tradiție de lungă durată”, spune Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

În cadrul proiectului „Comori scrise ale Dunării de Jos/The Written Treasures of Lower Danube” RO-BG 290, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” este partener cu Fundaţia Global Libraries Bulgaria și cu Biblioteca Regională „Lzuben Karavelov” din Ruse, Bulgaria.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *