Pătura care citeşte

Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” invită toți craiovenii, joi, 30 mai 2024, de la ora 18.00, pe pajiştea verde din spatele Statuii „Mihai Viteazul”, la evenimentul cultural „”, eveniment ajuns deja la cea de-a șasea ediție.

„Pătura care citește” a devenit un eveniment așteptat cu nerăbdare de craiovenii care vor să petreacă o după amiază plăcută, citind o carte în aer liber, așezați pe o pătură, sau urmărind un spectacol de muzică și poezie.

Pentru cei care nu și-au luat de acasă o pătură sau o carte, bibliotecarii pun la dispoziție, ca în fiecare an, pături și cărți atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Programul manifestărilor va cuprinde numeroase evenimente culturale:

  • spectacol de muzică și dans oferit de Școala Gimnazială „Traian” în parteneriat cu Asociația „Dance Beat”, trupa Funny Traian și famous Kids
  • program muzical susținut de grupul „Generația Folk”, coordonat de Mădălina Amon
  • expoziție de pictură organizată de Cenaclul de Arte Vizuale „Constantin Brâncuși”
  • moment poetic oferit de colega noastră, poeta Elena Gongonea
  • lecturi publice

Craiovenii sunt așteptați să se înscrie la o tombolă cu premii. Pe toată durata evenimentelor, bibliotecarii vor oferi celor mici baloane, materiale promoționale, culori și cărți de colorat, pictură de față.

Evenimentul „Pătura care citește” este marcă înregistrată a Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”.

1 Iunie Împreună

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secțiile Mediatecă și American Corner Craiova și Depozit General-Săli de Lectură, organizează în data de 29 mai 2024, ora 10:00, evenimentul: „1 Iunie Împreună”. Activitatea este parte a parteneriatului educațional „Farmecul poeziei la vârsta copilăriei”, parteneriat încheiat între Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Liceul Tehnologic Auto Craiova, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială Specială „Sfântul Mina” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile”.

Evenimentul „1 Iunie Împreună” are ca scop promovarea incluziunii și diversității, reunind elevi din diferite instituții de învățământ pentru a celebra „Ziua Internațională a Copilului”. Activitățile programate includ un atelier STEM de programare cu ajutorul Ozoboților, destinat dezvoltării abilităților tehnice și creative ale copiilor. De asemenea, elevii cu cerințe educaționale speciale vor vernisa o expoziție de desene și colaje pe tema „Zilei Internaționale a Copilului”.

Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 29 mai – 3 iunie 2024, oferind vizitatorilor oportunitatea de a admira lucrările elevilor și de a aprecia talentul și creativitatea acestora.

Acest eveniment subliniază importanța incluziunii și diversității în educație. Prin activitățile planificate, dorim să oferim tuturor copiilor, indiferent de nevoile lor educaționale, oportunitatea de a învăța și de a se exprima creativ. Parteneriatele cu instituțiile de învățământ reflectă angajamentul bibliotecarilor de a promova o educație incluzivă și de a celebra fiecare copil.