English Book – Reading club la Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează vineri, 06.10.2017, începând cu ora 18:00, English Book – Reading Club.
Activitatea are rolul de a încuraja lectura în limba engleză și de a dezvolta gândirea critică și exprimarea fluentă în limba engeză. Acțiunea cu tema  “The Hitchhikers’s Guide to Galaxy” de Douglas Adams se adresează elevilor și va fi coordonată de voluntarii Kromatikon. 
La American Corner cei mici și, în general, toți cetățenii care își doresc să acceseze resurse fizice și electronice pe marginea culturii și limbii engleze au ocazia să participe la o serie de programe și activități interactive. Voluntarii Kromatikon nu sunt la prima experiență la Aman. Ne-au obișnuit cu activitățile desfășurate pentru publicul nostru și și-au demonstrat utilitatea prin toate proiectele pe care le-au desfășurat în regim de voluntariat. Le mulțumim pentru că aleg biblioteca drept gazdă pentru acțiunile lor educative”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.
Evenimentul se va desfășura în Sala “Marin Sorescu”.

Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Ziua Mondială a Animalelor marcată la Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, a organizat, miercuri, 04.10.2017, începând cu ora 11:15, două evenimente cu prilejul Zilei Mondiale a Animalelor.

     La cele două acțiuni au participat elevii clasei a I de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, însoțiți de învățător Elena Gavrilă, respectiv clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Traian”, însoțiți de învățător Diaconu Dinu Raluca

     Elevii au participat la o prezentare realizată în Power Point și denumită: “Animale pe cale de dispariție”, la un atelier creativ și la odiscuție liberă. Prin această activitate ne-am propus să-i conștientizăm, informăm și implicăm pe cei mici în activitățile de protecție a animalelor și mediului înconjurător.

     Ziua de 4 octombrie nu a fost aleasă la întâmplare ca Ziua Mondială a Animalelor, deoarece în această zi se sărbătorește și Sfântul Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor. Scopul acestei zile este acela de a crește gradul de conștientizare al populației față de riscurile reprezentate de dispariția a numeroase animale, din cauza acțiunilor invazive ale omului. Cu ocazia acestei zile se dorește comemorarea dragostei și respectului față de animale, dar și sublinierea importanței lor în lume, deoarece conștientizarea asupra acestui aspect poate duce la îmbunătățirea standardelor de bunăstare a animalelor din întreaga lume.

Evenimentul s-a desfășurat în sala „Marin Sorescu”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”