Împreună pentru un mediu mai curat – vizită tematică la Lacul Bistreț

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman organizează sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 9:00, o activitate o în aer liber, în cadrul proiectului “Împreună pentru un mediu mai curat”. 

Elevii din centrele sociale Aripi de lumina si Best Life, alături de pedagogii de la centre, bibliotecari, consilieri de la Agenția de Mediu Craiova și muzeograful Mirela Ridiche, se vor deplasa la Lacul Bistreț pentru a observa ce reprezintă o arie protejată, fauna și flora din zonă.

     Scopul activității constă în cunoașterea ariei protejate – Lacul Bistreț, a florei și a faunei locale. De asemenea, bibliotecarii și colaboratorii din proiect vor insista asupra prezentării metodelor de protejare a întregului areal, transmiterea informațiilor realizându-se într-un mediu neconvențional.

     “Lacul Bistreț este, ca mărime, al doilea lac natural din România. Fiind situat în sudul județului nostru, socotim că vizitarea acestui lac este o oportunitate pentru copiii aflați în centrele sociale administrate de Arhiepiscopia Craiovei. Nu doar bogăția faunei și florei din zonă au consacrat această arie protejată. Frumusețea mediului înconjurător este un alt argument care ne determină să includem acest important obiectiv în rândul activităților desfășurate sub egida “Împreună pentru un mediu mai curat”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Expoziție de carte dedicată scriitorului Kazuo Ishiguro

Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman” organizează astăzi, 6 octombrie 2017, în compartimentele Depozit General, Împrumut Carte pentru Copii și Împrumut Carte pentru Adulți, o expoziție de carte dedicată scriitorului britanic de origine japoneză Kazuo Ishiguro. 

Kazuo Ishiguro, laureatul Premiului Nobel pentru literatură pe anul 2017, este unul dintre cei mai renumiți autori de ficțiune contemporani din lumea anglofonă, fiind nominalizat de patru ori la Premiul Booker Man, pe care l-a și câștigat în 1989, cu romanul ”The Remains of the Day”.

       În 2008, The Times l-a clasat pe Ishiguro pe locul al 32-lea în lista „celor mai mari 50 de scriitori britanici din 1945 până azi”. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale este „Never Let Me Go”, care a fost ecranizat în 2010.

      Expoziția cuprinde unele dintre cele mai cunoscute volume ale scriitorului traduse în limba română : 

 Amintirea palidă a munţilor, Iaşi, Editura Polirom, 2007; 
Nemângâiaţii, Bucureşti, Editura Rao International Publishing Company, 2005; 
Pe cînd eram orfani, Iaşi, Editura Polirom, 2003; 
Să nu mă părăseşti, Iaşi, Editura Polirom, 2006 ;
Un artist al lumii trecătoare, Iaşi, Editura Polirom, 2005;
Uriașul îngropat, Iaşi, Editura Polirom, 2015.

Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”