Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei – Ediția a X-a

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” anunță lansarea celei de-a X-a ediții a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”. Proiectul se adresează preșcolarilor și elevilor, clasele I-IV, din municipiul Craiova. Miercuri, 25 septembrie 2019, debutează înscrierile la care sunt invitate să aplice exclusiv cadrele didactice.

Structurată în 20 de teme interactive, ediția de față debutează luni, 7 octombrie 2019. Inițiat din dorința de a lărgi sfera preocupărilor celor mici, pentru sprijinirea școlii și familiei în procesul de educație, proiectul „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei” este unul dintre cele mai apreciate programe cultural-educative derulate la nivel local. Prin amploare, frecvență și longevitate, proiectul desfășurat de compartimentul „Împrumut carte pentru copii și tineret” se numără printre cele mai populare inițiative ale Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Activitățile propuse pentru anul școlar 2019-2020 acoperă un evantai generos de nevoi și preocupări, publicul țintă fiind alcătuit atât din preșcolari, cu vârsta de până la șapte ani, cât și din elevi din ciclul primar. Cu fiecare ediție desfășurată până în prezent, oferta educațională a sporit în diversitate, biblioteca dovedind constant că poate integra un număr mare de activități și resurse umane într-un program coerent și util. Centrate pe anotimpuri și pe unități practice de învățare, temele propuse abordează subiecte din domenii precum: astronomia, biologia, geografia, bunele maniere, cultura și elementele de folclor, dar și lumea animalelor. Nu vor fi neglijate nici subiecte precum universul basmelor, poezia și pictura. De asemenea, în pragul anumitor sărbători religioase sau populare, copiilor le-au fost pregătite activități tematice despre Crăciun, Mărțișor ș.a.

Între obiectivele urmărite în cadrul proiectului, un accent deosebit cade pe identificarea unui set de soluții practice pentru nevoi stringente precum: dezvoltarea interesului și menținerea motivației pentru lectură, deprinderea obișnuinței de a frecventa regulat biblioteca și, în general, cointeresarea și informarea publicului tânăr cu privire la oportunitățile de formare și informare pe care le pune la dispoziție biblioteca. Dezvoltarea imaginației, creativității și a spiritului voluntar reprezintă, de asemenea, un indicator esențial al proiectului. La fel de important,  proiectul are ca scop și promovarea bibliotecii în calitate de agent activ de formare, educare și informare – partener solid în relația cu instituțiile școlare din județul Dolj. Colaborarea dintre bibliotecă, pe de o parte, școală și grădiniță, pe de altă parte, reprezintă, la fel ca în anii trecuți, garanția sprijinului oferit educației continue, prin intermediul învățării prin vizionare, lectură, pictură și lucru manual.

Bibliotecarii implicați în proiect sunt: Ancuța Călinescu, Mihaela Mircea, Carla Dinu, Silvia Mic și Laura Trăistaru, coordonați de Rodica Păvălan, șef Serviciu Relații cu Publicul. Comunicarea Colecțiilor.

Pentru informații suplimentare, pentru înscrieri, programări și sugestii de activități, cadrele didactice, în mod exclusiv, sunt invitate să numărul de telefon 0251.532.267, interior 104, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 16.00.

Temele incluse în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, ediția a X-a, 7 octombrie 2019 – 11 iunie 2020, sunt programate astfel:

7 – 10 octombrie – Peisaj de toamnă (pictură/colaj);

14 – 17 octombrie – Cele două prințese– Frații Grimm (vizionare);

11 – 14 noiembrie – Să cunoaștem bunele maniere;

18 – 21 noiembrie – Fascinanta lume a junglei (vizionare);

25 noiembrie – 13 decembrie – Să fim mai buni! (campanie de strângere de jucării);

2 – 5 decembrie – Scrisoare către Moș Nicolae;

9 – 12 decembrie – Colinde, colinde… e vremea colindelor;

16 – 19 decembrie – Ajunul Crăciunului (vizionare);

13 – 16 ianuarie – Spărgătorul de nuci– E.T. Hoffmann (vizionare);

20 – 23 ianuarie – Magia iernii în culori (pictură/desen);

10-13 Februarie – Arctica și Antarctica (vizionare)

17 – 20 februarie – Planetele sistemului solar (vizionare);

24 – 27 februarie – Mărțișoare pentru ființe dragi (confecționare mărțișoare);

2 – 5 martie – Din suflet, felicitare pentru mama! (confecționare felicitări);

23 – 26 martie – Elena Farago, prietena copiilor(vizionare);

27 – 30 aprilie – Curiozități din lumea păsărilor (vizionare);

4 – 7 mai – Personajul preferat în culoare îmbrăcat (desen);

11 – 14 mai – Feeria florilor de primăvară (pictură/colaj);

25 – 28 mai – Copiilor din lumea-ntreagă! (diverse activități);

2 – 4 iunie – Copiilor din lumea-ntreagă! (diverse activități);

9 – 11 iunie – S-a terminat școala -Tom și Jerry (vizionare).


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *