Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 21 februarie 2020, începând cu ora 16:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului „Scurt tratat de iubire”, autor Florea Florescu.

La eveniment sunt așteptați să participe: Dinu Săraru, Nicolae Dragoș, Tudor Nedelcea, Petre Gigea Gorun, Gheorghe Dănișor și Ionel Ciupureanu. Alături de evenimentul editorial, evenimentul reunește și recitalurile actorilor Natașa Raab și Emil Boroghină, dar și mai multe multe artistice de muzică folk susținute de Mădălina Amon, Alina Amon și Mircea Suchici.

 

„Surpriză mare Florea Florescu! Limbaj modern, mai mirosind totuși a floarea-soarelui și a mugure de viță altoită, specificul locului. Când își rimează versurile, protejatul lui Marin Lungu o face excelent. Parcă de când lumea asta face el, potcovește cai cu aripi și arde în foc rime. Dar, de obicei, Florea Florescu trece, descheiat la bete, din pălimarul oralității oltenești în foișorul cu stafii al literaturii poetice românești”.

„Florea Florescu, un trubadur”, Adrian Păunescu, 14 februarie 1996

 

Florea Florescu, Poet recunoscut azi și cu patalamale semnate Sorescu, Păunescu, Fănuș Neagu care, toți, se miră cu bucurie sinceră descoperindu-i prospețimea versului semănând cu zborul neliniștit al păsărilor de pe străchinile olarilor de la Horezu și Oboga, se înfățișează cu o carte nouă de împărecheri și potriviri fericite de cuvinte, alcătuind un univers ce e numai al lui, aprins de scânteia talentului adevărat. Poezia lui e inspirat strunită de o zgârcenie țărănească bine venită într-o lume devorată de vorbăria goală și, de asemenea, dominată de o cumințenie a pământului care îl duce la esențe, ferindu-l, iar, de furia zgomotelor”.

Dinu Săraru, „Bolnav de cuvinte”, Florea Florescu „intră-n poeme


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *