Valori europene, valori francofone – acasă, la Colegiul Carol

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 17 mai 2021, începând cu ora 15:30, activitatea „Valori europene, valori francofone – acasă, la Colegiul Carol”.

Scopul activității constă în premierea elevilor Colegiului Național „Carol I” din Craiova ce au câștigat Concursul European „La Déclaration Schuman: quelles leçons pour aujourd’hui et pour demain?” – secțiunea liceu.

Echipa câștigătoare este alcătuită din elevele Ana-Maria Popescu, Adeline Georgia Băloi, Alexia Zidaru, Maria Daria Cimpoeru și  Anna Hirceanu și este coordonată de prof. dr. Alina Ioanicescu.

E o adevărată încântare să coordonezi elevi dedicați, inteligenți și sensibili în raport cu valorile europene. Am reușit nu doar să conştientizăm împreună apartenenţa la un spaţiu cultural comun, ci și să împărtășim responsabilităţile comune în calitate de cetăţeni europeni. Îi felicit pe membrii echipei și mă bucur cu atât mai mult de această împrejurare, dată fiind plasarea ei contextul aniversării celor 195 de ani de la înființarea Colegiului Național Carol I”, a declarat Alina Ioanicescu.

La activitate sunt invitate să participe:

  • Adriana Sălceanu – inspector școlar pentru limba franceză (Inspectoratul Școlar Județean Dolj);
  • Ani Drăghici – inspector școlar pentru proiecte educaționale (Inspectoratul Școlar Județean Dolj);
  • univ. dr. Daniela Dincă – Departamentul de Limbi Romanice și Clasice, Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova.

Concursul „La Déclaration Schuman: quelles leçons pour aujourd’hui et pour demain?” a fost organizat de Asociația Europeană a Educației din Franța (AEDE) și a fost ocazionat de împlinirea a 70 de ani de la Declarația lui Robert Schuman, rostită la 9 mai 1950 – piatră de fundament a construcției Uniunii Europene.

Înmânarea premiilor elevilor laureați are loc în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 195 de ani de existență a Colegiului Național „Carol I” – 20 mai 1826.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”