Waste Land

 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” desfășoară marți, 4 aprilie 2023, în cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu mai curat”, o activitate în parteneriat cu elevii clasei a XI-a H de la Colegiul Național „Elena Cuza”, sub coordonarea prof. Leila Podeanu.

Un bibliotecar din cadrul secție Mediatecă și American Corner Craiova va merge la Colegiul Național „Elena Cuza”, unde elevii vor viziona filmul documentar „Waste Land” (2010), producție distinsă cu mai multe premii internaționale și nominalizată la Oscar, la categoria „Cel mai bun documentar”.

Activitatea organizată se încadrează în Programul „Săptămâna verde”. Obiectivul întâlnirii constă în sensibilizarea și responsabilizarea tinerilor, atât în legătură cu necesitatea sortării gunoiului, cât și în legătură cu modalitățile concrete de recuperare, reciclare și refolosire a materialelor.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  Alexandru și Aristia Aman”

Dezbrăcată de secrete

 

Biblioteca Județeană organizează luni, 3 aprilie, începând cu ora 17.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului „Dezbrăcată de secrete”, volum ce o are drept autor pe Priscka Inara.

Dezbrăcată de Secrete este o carte complexă, o carte cu suflet de femeie și gândire Alfa, o carte atipică de care te vei îndrăgosti încă de la primele pagini.

Acțiunile din fiecare capitol sunt în continuă mișcare, iar pentru mine mișcarea înseamnă viață.

Dezbrăcată de Secrete îți oferă posibilitatea să citești o viață fără perdea din care te vei putea inspira.

 

„Îndrăzneșe să fii TU, indiferent cine te privește!”        – Priscka Inara

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”

Târgul de Paște

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” participă la activitățile organizate în cadrul Târgului de Paște, ediția 2023, în zilele de 4, 5, 6, 10 aprilie, în intervalul orar 13.00 – 16.00, cu următoarele activități:

  • Expoziție cu documente de bibliotecă din colecțiile Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Expoziția de carte Obiceiuri și tradiții de Paște la români va cuprinde documente din colecțiile Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” ce au ca tematică Paștele, un moment special al anului pentru români, care este marcat de tradiții și obiceiuri diverse, mai vechi sau mai noi .

  • Ateliere de desen și decorat ouă de Paște

În cadrul acestor ateliere, copiii sunt invitați să–și exerseze latura creativă desenând, pe asfalt sau pe hârtie, personaje preferate sau peisaje din natură. Bibliotecarii implicați în aceste activități îi vor încânta pe copii cu povești despre pictori și tablouri, copiii dobândind în felul acesta informații de bază despre istoria artei. În cadrul Atelierului de decorat ouă de Paște, copiii vor avea la dispoziție ouă din polistiren pe care vor învăța să le decoreze dupa preferințe, folosind motive tradiționale românești sau combinații florale, personaje etc.

  • Sesiuni de lectură în aer liber

În cadrul acestor sesiuni organizate în mijlocul naturii, bibliotecarii le vor citi participanțior povești din literatura română și universală. Copiii vor îndrăgi astfel lectura, îşi vor îmbogăţi vocabularul, vor fi încurajaţi să se exprime, îşi vor dezvolta curiozitatea şi îşi vor petrece timpul într-un mod plăcut. Cititul cu voce tare sporește concentrarea, dezvoltă memoria, relaxează și îmbunătățește relațiile între copii și părinți sau ceilalți membri ai familiei.

Sesiunile de lectură vor fi urmate de discuții libere despre  personaje, mesajul lecturii și importanța cititului.

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  Alexandru și Aristia Aman”