Conferința anuală a Institutului „C. S. Nicolăescu-Plopșor”

Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova „C. S. Nicolăescu-Plopșor” al Academiei Române, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, și Consiliul Județean Dolj, organizează în perioada 5 – 7 octombrie 2023 Conferința anuală a  Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova „C. S. Nicolăescu – Plopșor.

Deschiderea conferinței, ce se va desfășura în format hibrid, va avea loc joi, 5 octombrie 2023, la ora 10.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, din Craiova, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”.

După sesiunea în plen, la ora 11.30, va avea loc lansarea volumului „Comunități umane, modernizare și identitate românească”, coordonatori Anca Ceaușescu, Ileana Cioarec, Georgeta Ghionea, urmată de lucrări pe secțiuni.

Vineri, începând cu ora 9.00 și sâmbătă, începând cu ora 10.00, comunicările științifice vor fi prezentate pe platforma on-line, pe secțiunile stabilite cu următoarele arii tematice:

–    Interferențe culturale și lingvistice,

–  Viață cotidiană și evoluție socio-economică,

–  Perspective juridice și realități (inter)naționale,

–  De la arme la condei: Cantemir 300.

La această ediție a simpozionului participă cercetători de profil variat, reprezentanți ai instituțiilor, societăților și revistelor academice care vor aborda subiecte diverse, dar și de actualitate.