Alege să fii cool fără droguri!

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, organizează miercuri, 25 octombrie 2023, începând ora 11.00, evenimentul Alege să fii cool fără droguri!

Activitatea va avea loc în secția Mediatecă și American Corner Craiova și va fi coordonată de Inspector de poliție Cojan Andreea. La eveniment participă elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială „Sfântul Dumitru”, însoțiți de profesor Carmen Epuran.

Activitatea are ca scop creșterea gradului de informare, conștientizare și sensibilizare a elevilor cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe psihoactive. Totodată, dorim informarea personalului didactic care intră în contact cu elevii în vederea îmbunătățirii capacității de identificare timpurie a consumului și traficului de droguri.

Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește sâmbătă, 28 octombrie 2023, lansarea volumului „Zvonuri despre sfârșitul lumii. București, 1944 – 1953”, autor Stelian Tănase.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începându cu ora 17.00, în prezența invitaților Stelian Tănase și Mihai Ghițulescu, istoric, iar moderator al evenimentului este Carmen Theo Făgețeanu, cronicar literar.

Stelian Tanase este scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune, profesor universitar. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a participat activ la evenimentele din decembrie 1989, devenind o personalitate de referință a societății civile românești.

A fost primul președinte al Grupului pentru Dialog Social, vicepreședinte al Partidului Alianța Civică, Președinte al Societății Române de Radio și Televiziune, fiind în prezent profesor la Facultatea de Știinte Politice.
Opera sa cuprinde lucrari de ficțiune (literatură), texte de nonficțiune (știinte politice, istorie, cercetarea arhivelor) și volume de memorialistică.

„Zvonuri despre sfârșitul lumii este o istorie a ultimilor ani de război și primilor ani de pace postbelică privită din multiple unghiuri. Cu talentul sau inegalabil, autorul descrie fapte de zi cu zi, viața cotidiană. Sinucideri și crime care au cutremurat Bucureștiul, drame sentimentale, intrigi de tot felul și violențe ale bandelor de gangsteri care seamană haosul, teroarea și panica. Istoria mică, așa cum se spune.”

Stelian Tănase