Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Poeme pentru Daiana”, autor Camil Poenaru.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 17.00, în prezența invitaților Monica Berlung, Florin Logreșteanu, Mircea Pospai, Ștefan Vlăduțescu. Invitați de onoare sunt Angel Rababoc (actor) și Mircea Suchici (violoncelist). Moderatorul evenimentului este Petrișor Militaru.       

„După cele două volume intitulate Poeme de dragoste și Între oglinzi, ambele tipărite la Editura Aius, Camil Poenaru (6 octombrie 1927 – 25 iunie 1999) revine în atenția cititorilor cu volumul Poeme pentru Daiana, un nou volum de poezii de dragoste dublate, într-un mod foarte emoționant, de ecourile lor epistolare.

Pe scurt, mesajul esențial al poemelor lui Camil Poenaru se referă la faptul că iubirea este, în primul rând, o trăire fundamentală pentru experiența interioară a oricărui om și, nu în ultimul rând, o experiență cutremurătoare, ce zguduie din temelie liniștea sufletească a oricărui muritor și lasă amprente adânci în inima sa, astfel încât din momentul în care s-a îndrăgostit viața lui nu mai este aceeași. În ce sens nu mai este la fel? Despre această deosebire calitativă la nivel afectiv și despre această intensitate a trăirilor sufletești depun mărturie poemele de față.

O dată în plus, volumul Poeme pentru Daiana (cu tot cu emoționantele scrisori care însoțesc aceste declarații lirice) ne reamintește în această primăvară că poezia este fructul „interzis” iubirii platonice, neîmplinită în plan concret, dar cu atât mai profundă și mai fecundă în plan artistic!”

Petrișor Militaru, prefața volumului „Poeme pentru Daiana”.

În căutarea apei

Biblioteca Județeană Dolj „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează luni, 15 aprilie 2024, ora: 13:30, vizionarea filmului documentar „În căutarea apei”, o producție Discovery.

Această activitate se încadrează în seria evenimentelor dedicate Zilei Pământului, evenimente care fac parte din proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Aman încă din anul 2012, „Împreună pentru un mediu mai curat”.

Scopul acestor evenimente este de a atrage atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător, a economisirii resurselor naturale ale pământului, a reciclării selective și protejării faunei și florei.

La eveniment vor participa elevii clasei a X-a de la Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu” din Craiova, alături de doamna profesor Cristina Lozan.

Această inițiativă vine în sprijinul educației ecologice și al conștientizării impactului pe care îl avem asupra mediului înconjurător. Prin intermediul acestui documentar, ne propunem să stimulăm dialogul și implicarea comunității în acțiuni concrete pentru protejarea planetei noastre.

Vă invităm să vă alăturați acestui eveniment și să contribuiți la eforturile noastre pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare.