1 Iunie Împreună

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secțiile Mediatecă și American Corner Craiova și Depozit General-Săli de Lectură, organizează în data de 29 mai 2024, ora 10:00, evenimentul: „1 Iunie Împreună”. Activitatea este parte a parteneriatului educațional „Farmecul poeziei la vârsta copilăriei”, parteneriat încheiat între Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Liceul Tehnologic Auto Craiova, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială Specială „Sfântul Mina” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile”.

Evenimentul „1 Iunie Împreună” are ca scop promovarea incluziunii și diversității, reunind elevi din diferite instituții de învățământ pentru a celebra „Ziua Internațională a Copilului”. Activitățile programate includ un atelier STEM de programare cu ajutorul Ozoboților, destinat dezvoltării abilităților tehnice și creative ale copiilor. De asemenea, elevii cu cerințe educaționale speciale vor vernisa o expoziție de desene și colaje pe tema „Zilei Internaționale a Copilului”.

Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 29 mai – 3 iunie 2024, oferind vizitatorilor oportunitatea de a admira lucrările elevilor și de a aprecia talentul și creativitatea acestora.

Acest eveniment subliniază importanța incluziunii și diversității în educație. Prin activitățile planificate, dorim să oferim tuturor copiilor, indiferent de nevoile lor educaționale, oportunitatea de a învăța și de a se exprima creativ. Parteneriatele cu instituțiile de învățământ reflectă angajamentul bibliotecarilor de a promova o educație incluzivă și de a celebra fiecare copil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *