Dilemmas of Europe. The Future of Romania and Russia Relations

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a găzduit vineri, 13 octombrie 2017, masa rotundă cu titlul “Dilemmas of Europe. The Future of Romania and Russia Relations”.

Invitatul de onoare, prof. dr. Alexey Gromyko, Directorul Institutului Europei al Academiei de Știință a Rusiei, a susținut o prelegere pe marginea raporturilor Federației Ruse cu Uniunea Europeană, în general, respectiv relațiile existente în Federația Rusă și România, în particular.

 

Moderatorul evenimentului, lect.univ.dr. Florin Păsătoiu, a lansat dezbaterea care a urmat prelegerii și în care s-au angajat cu intervenții mai mulți profesori și studenți ai Universității din Craiova prezenți în sală.

Cu ocazia evenimentului, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a vernisat expoziția de carte cu titlul “Relațiile Româno-Ruse”, aproximativ 50 de cărți redactate în limbile română, franceză, engleză și rusă fiind incluse în cadrul expoziției. Cea mai veche carte a expoziției a fost “Adeverul despre Rusia”, lucrare redactată în limba română, în anul 1863, cu ajutorul alfabetului de tranziție (chirilic-latin).
Evenimentul s-a desfășurat în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”.

Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *