„Zborul păpădiei”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește miercuri, 13.06.2018, începând cu ora 18:30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, spectacolul „Zborul păpădiei”, organizat de Asociația Terraveda Craiova. 

Spectacolul este regizat de Daniela Ionescu și este o dramatizare după romanul cu același nume al scriitoarei Marilena Tiugan. Din distribuție fac parte Daniela Ionescu, Ioana Stama și Cătălin Păvălan montaj: Daniel Bărbuceanu.


Biroul de Presă 

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri, 13.06.2018, în sala “Marin Sorescu”, începând cu ora 15:00, lansarea volumului „Lumina singurătății. Poeme de dragoste și dor la puterea a 3-a”, autori  Nana Ileana Filip, Diodor Firulescu și Rodica Nicoleta Ion.

Invitați:

– ambasador Petre Gigea Gorun, Președintele Cenaclului Epigramiștilor Olteni;

– prof. Carmen Ștefănescu, poet, epigramist.

Evenimentul editorial se va desfășura în cadrul Cenaclului Epigramiștilor Olteni.


Biroul de Presă 

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri, 13.06.2018, începând cu ora 18:00, în sala “Acad. Basarab Nicolescu”, lansarea volumului „Eminescu în căutarea Dumnezeului cel viu”, autori Marian Niță și Dan Gheonea.

Invitați:

– dr. Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

– ambasador Petre Gigea Gorun;

– prof. dr. Ion Deaconescu;

– prof. dr. Tudor Nedelcea;

– col. (r) Ecaterina Oreviceanu;

– Emil Boroghină, director Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova;

– preot prof. Ion Drăgușin.

„Cartea este o nouă contrbuție, o cărămidă la edificiul național și internațional Eminescu și ea trebuie salutată ca atare. O astfel de antologie cu necesarele comentarii editoriale este binevenită elevilor și studenților, tinerilor în general, dar și tuturor celor preocupați de fenomenul Eminescu”, Tudor Nedelcea.

Marin Niță a mai scris, în legătură cu Eminescu, „Poezia eminesciană și romanța văzute de un biolog” (2015), „Eminescu într-o perspectivă interdisciplinară” (2016) și „Ecologia eminesciană”.


Biroul de Presă 

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”