Încep activitățile în cadrul proiectului „Fun in Summer”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” demarează luni, 2 iulie, cursurile și activitățile proiectului educativ Fun in Summer”.

Activitățile de proiect se desfășoară gratuit și se adresează elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal, fiind organizate de bibliotecari și voluntarii Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia Aman”.

Cursurile și atelierele Arts Crafts”, English Club”, Book Reading Club”, Games Day” și Movie Club” vor fi susținute de mai mulți voluntari proveniți de la Universitatea din Craiova: Andreea-Daniela Popa, Sabrina-Maria Catrina, Alberta-Andraa Țiu, Mihaela Ștefan, Ana-Maria Buzatu, Armand-Antonio Pascu, Sonia Seres, Elisabet-Mihaela Toma, Andra-Andreea Mateiescu și George-Octavian Marinescu. De asemenea, în derularea atelierelor se vor implica și studenții Alabi Ayodele (Nigeria), respectiv Chiara Ionta (Italia), voluntar al Asociației “Explorator”. Mădălina Băileșteanu și Carmen Tică, bibliotecari American Corner, sunt gazdele proiectului și co-organizatori pentru toate activitățile Fun in Summer”.

Anul trecut ne-am orientat către un public special. Fun in Summer 2017 a fost despre informarea, educarea și recreerea copiilor din două centre speciale din Craiova. Activitățile de proiect au fost utile și și-au atins obiectivele pentru că participanții au fost plini de resurse și mereu curioși. Colegii mai au inclus pentru ediția din acest an câteva activități noi și au reușit să suplimenteze orele de învățare a limbii engleze. Fie că vorbim despre clubul de lectură sau despre atelierele de împletituri, participanții vor beneficia, vreme de două luni, de o alternativă grozavă pentru petrecerea timpului liber. Dacă luni, 2 iulie, vom difuza primul film în cadrul atelierului de profil – Movie Club -, de marți, 3 iulie, demarăm atelierele practice și interactive. Le mulțumesc voluntarilor și colegilor pentru entuziasmul pe care l-au investit în acest proiect educativ”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”.

Activitățile proiectului „Fun in Summer” se desfășoară săptămânal, în intervalul 2 iulie – 30 august 2018, conform următorului program:

Luni

1200 – 1400 Movie Club;

Marți

1330 – 1500 Arts and Crafts;

1500 – 1600 English Club –  clasele V-VIII;

1600 – 1700 English Club –  clasele IX-XII;

Miercuri 

1330 – 1500  Book Reading Club;

1500 – 1600 English Club –  clasele V-VIII;

1600 – 1700 English Club –  clasele IX-XII;

Joi

1330 – 1500  Games Day;

1500 – 1600 English Club –  clasele V-VIII;

1600 – 1700 English Club –  clasele IX-XII;

Vineri

1200 – 1400 Movie Club;

1400 – 1530 Arts and Crafts.


Biroul de Presă 

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Expoziție de postere dedicată lui Gogu (George) Constantinescu

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman” gazduiește, pe întreaga perioadă a vacanței de vară, în holul expoziția de postere dedicată lui Gogu Constantinescu – academician, inginer, architect și cercetător român de anvergură mondială nascut la Craiova în 1881.

Anul acesta (2018) se implinește un veac  de la emiterea Teoriei sonicitatii de catre Gogu (George) Constantinescu. Posterele au fost realizate de elevii care au participat la Concursul Școlar Județean de Inventivitate şi Creativitate în Ştiinţă şi Tehnologie – CICREST, organizat și desfășurat în luna iunie 2018 de Colegiul Național Ștefan Odobleja” din Craiova, in colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Asociaţia Generală a Inginerilor din România – Sucursala Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj și Casa Corpului Didactic Dolj.

Expoziția se încadrează în seria de activități prin care sunt promovate valorile locale și ilustrează diferite aspecte din viața, activitatea și renumele de care se bucură invențiile și inovațiile realizate de Gogu (George) Constantinescu.


Biroul de Presă 

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”