Expoziție de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 15.01.2019,  expoziția de carte cu titlul „Ziua Culturii Naționale – Mihai Eminescu”. Scopul acțiunii constă în popularizarea moștenirii literare – poezii, proze, articole de presă, corespondență ș.a. – lăsată posterității de Mihai Eminescu.

Dintre titlurile expuse în Salonul Expozițional, menționăm:

  • Mihai Eminescu, „Poesie/Poezii”, Constanța, Editura Pontica, 2000, ediție bilingvă italiană-română;
  • Mihai Eminescu, „Doina”, Craiova, Editura Fundației „Scrisul Românesc”, 1998;
  • Mihai Eminescu, „Românii din afara granițelor țării”, București, Editura Saeculum I.O., 1998;
  • ***, „Manuscrisele Mihai Eminescu”, București, Editura Fundației Naționale pentru Știință și Artă, 2004;
  • Mihai Eminescu, „Proză fantastică/Phantastische prosa”, Verlag, Editura România Press, 1999;
  • Mihai Eminescu, „Sărmanul Dionis”, București, Editura Floarea Darurilor, 1996;
  • Mihai Eminescu, „Luceafărul”,București, Editura Floarea Darurilor, 1995;
  • Veronica Micle, „Corespondență”, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1979.

Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Ziua Culturii Naționale

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 15.01.2019, începând cu ora 09:30, în sala „Marin Sorescu”, cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”, vizionarea mai multor materiale audio-video cu privire la viața și opera lui Mihai Eminescu.

La eveniment vor participa elevii claselor a XI-a de la Colegiul National „Elena Cuza”, însoțiți de profesorul Maria Drăcea. La finalul vizionării, Andreea Enache, bibliotecar, le va prezenta elevilor expoziția de carte organizată cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”.

Ziua Culturii Naționale este un bun prilej de reflecție la operele care ne definesc și reprezintă. Centrată în jurul personalității marelui poet, activitatea pe care le-o propunem elevilor de la Colegiul Național „Elena Cuza” vine să întregească informațiile pe care le au în legătură cu Mihai Eminescu. Dincolo de activitățile specifice, acțiunile informale de genul celei de față se Acțiunea este cu atât mai potrivită cu cât, alături de filmele documentare, elevii vor avea posibilitatea de a vizita și răsfoi cărțile incluse în expoziția de carte pe care au pregătit-o bibliotecarii”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Obiectivul acțiunii constă cinstirea „Zilei Culturii Naționale” prin cunoașterea vieții și operei lui Mihai Eminescu.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Ziua Culturii Naționale

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 15.01.2019, începând cu ora 15:00, în sala „Marin Sorescu”, cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”, vizionarea filmului artistic „Un bulgăre de humă”.

„Un bulgăre de humă” a fost regizat de Nicolae Mărgineanu în 1989, după scenariul semnat de Mircea Radu Iacoban. Pelicula a fost realizată la trecerea unui veac de la moartea lui Mihai Eminescu și urmărește legătura de prietenie a acestuia cu Ion Creangă. Rolurile principale sunt interpretate de Adrian Pintea – Mihai Eminescu, Maria Ploae – Veronica Micle, respectiv Dorel Vișan – Ion Creangă.

Participă elevii claselor a V-a și a VI-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Craiova, însoțiți de profesorii Alina Vancica, Cristina Stoian și Ionela Filimon.

Obiectivul acțiunii constă cinstirea „Zilei Culturii Naționale” prin cunoașterea personalității celor doi scriitori clasici: Mihai Eminescu și Ion Creangă.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”