Expoziția de artă digitală „Ia – aripă spre absolut”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 24 iunie 2019, începând cu ora 10:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, vernisajul Expoziției de artă digitală „Ia – aripă spre absolut”. Cele 80 de fotografii expuse au ca subiect ia, ca articol vestimentar purtat de românce. Expoziția poate fi vizitată în intervalul 24 – 28 iunie 2019.

Deși la origine toate lucrările expuse sunt fotografii digitale, prin supunerea acestora unor procese de prelucrare prin diverse tehnici digitale, s-a reușit obținerea efectului picturii în acuarelă. Toate fotografiile au fost realizate și prelucrate de profesorul și ilustratorul Silviu Cristian Mirescu, autor a peste 2000 de lucrări.

Manifestarea se desfășoară în contextul marcării „Zilei Universale a Iei”, 24 iunie, și are rolul de a evidenția frumusețea și varietatea principalului articol vestimentar tradițional feminin – Ia.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Manifesto Go green or go home

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește sâmbătă, 22 iunie 2019, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 16:30, acțiunea „Manifesto. Go green or go home”.

În cadrul întâlnirii, participanții vor conștientiza importanța reciclării și modalitățile de prevenire și combatere a problemelor ecologice. Pentru diseminarea corespunzătoare a informațiilor, organizatorii vor folosi prezentări interactive realizate în PowerPoint.

Acțiunea este organizată de Asociația „Vacanțe fără frontiere” și face parte dintr-un proiect social prin care se urmărește informarea populației cu privire la pericolele la care este expusă Terra.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”