English Club

A devenit un clișeu să spui că stăpânirea temeinică a unei limbi de circulație internațională este esențială. Dar este unul dintre clișeele cu certă valoare de adevăr verificat în practică. Pentru propria dezvoltare sau pentru inserția pe piața muncii, cunoașterea unei limbi străine este o achiziție valoroasă.

 

Cu atât mai mult înțelegerea și exprimarea fluentă în limba engleză. În contextul erei digitale în care ne aflăm, engleza și-a dovedit mai clar ca oricând înainte statutul de lingua franca. Continuă să fie importantă, continuă să deschidă uși către lume.

Este un fapt, atelierele și cursurile gratuite în cadrul cărora elevii deprind bazele vocabularului și ale conversației în limba engleză sunt tot mai puține, deși cererea este în continuare mare. La fel ca în fiecare an, cu resursele proprii sau prin implicarea voluntarilor, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” acordă o atenție specială atelierelor în și de limba engleză.

Este cazul „English Club”, unul dintre cursurile gratuite pe care Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” le propune elevilor de gimnaziu în cadrul programului educațional „Fun in Summer”. La întâlnirile clubului participă 22 elevi cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani. Cursul este susținut de una dintre coordonatoarele American Corner Craiova, bibliotecara Mădălina Băileșteanu.

Săptămânal, în intervalul 7 iulie-25 august, de fiecare dată miercurea, elevii se familiarizează cu limba engleză într-un mod informal, prin dezbateri și conversații. Deprind noi abilități de comunicare, care mai târziu îi ajută la școală, în perspectiva obținerii unor rezultate mai bune, sau își sporesc încrederea în forțele proprii, devenind capabili să susțină o conversație elaborată în limba engleză. Fiecare dintre întâlnirile clubului are o temă specifică de conversație. După fiecare întâlnire, participanții primesc suportul de curs și alte materiale auxiliare, prin e-mail.

English Club este o activitate care vine în sprijinul elevilor”, spune coordonatoarea cursului. Avantajele de a lucra cu elevii sunt neprețuite. „Îmi place să lucrez cu copiii deoarece ei sunt mereu activi, cu zâmbetul pe buze și mereu pregătiți să învețe lucruri noi. Sper ca prin cursurile pe care le susțin în cadrul bibliotecii să le insuflu celor mici bucuria de a învăța limba engleză”, mai spune Mădălina Băileșteanu.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, toate cursurile se desfășoară pe platforma online Zoom.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *