Final de sezon. Cursurile de limba italiană la Aman

În intervalul 11 octombrie – 1 noiembrie 2017, Biblioteca Județeană “Alexandru si Aristia Aman “ a găzduit cursurile gratuite de limba italiană susținute de  Antonio Di Secli – fost profesor de limbă și cultură italiană la Universitatea din  Trento, Italia. 

Cursurile au fost organizate cu concursul preotului Marius Reșceanu, persoana care a înlesnit organizarea acelorași cursuri în luna martie 2017, în cadrul Facultății de Teologie din  Craiova. Pentru a se asigura o cât mai amplă deschidere față de public, cursurile de limba italiană au fost reluate la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”.

Cursurile, destinate exclusiv începătorilor, s-au desfășurat săptămânal, de luni până joi,  între orele 16:45 – 18:30, pana la data de 1 noiembrie inclusiv. 

De-a lungul programului, cursanții, persoane de vârste si profesii diferite, au abordat mai multe metode de învățare și au fost evaluați în mai multe rânduri. La finalul programului, cei 16 participanti au primit un certificat de limbă, nivel A1, în urma susținerii unui examen cu patru probe, și o diplomă din partea Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman’.

A fost o reală plăcere să particip la festivitatea de premiere a programului de limbă italiană pe care l-am găzduit la bibliotecă. Cursanții, 16 persoane de vârste diferite, au intrat în posesia unui binemeritat atestat de limbă, eforturile și rezultatele ultimelor săptămâni fiind absolut admirabile. Le mulțumim tuturor celor care au urmat aceste cursuri și, de asemenea, le mulțumim celor care au făcut posibilă o asemenea acțiune: profesorul Antonio Di Secli și pr. Marius Reșceanu”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Programul va fi reluat la bibliotecă în luna martie a anului 2018. Profesorul Antonio Di Secli intentioneaza să desfășoare cursuruile pentru nivelurile A1 și A2. La cursurile gratuite de limba italiană vor putea participa atât absolvenții acestui prim curs, dar și alte persoane dornice să-și însușească limba italiană.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, 3 noiembrie 2017, începând cu ora 17.30, lansarea volumului “La brat cu crocodilul printre catrene și epigrame”, autor Rodica Nicoleta Ion.

La eveniment vor participa:

– Carmen Ștefănescu, scriitor;

– Camelia Georgescu, scriitor;

– Petre Gigea Gorun, ambasador;

– Emilia Ispas, solist chitară;

 

Evenimentul se va desfășura în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”.

Click pentru evenimentul Facebook!


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”